Iordache îl vrea pe Grindeanu ţap ispăşitor: "Cea mai bună soluţie este remanierea"

Dacă se vor constata minusuri în punerea în aplicarea a programului de guvernare (iar minusuri s-au constatat), atunci Grindeanu este principalul vinovat şi cea mai bună soluţie este remanierea, consideră Florin Iordache.
Florin Iordache(Ministrul Justitiei),
Florin Iordache(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Tiimes)

Premierul este cel responsabil pentru minusurile anumitor miniştri sau pentru neîndeplinirea unor măsuri din programul de guvernare, a opinat miercuri fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, susţinând că formula firească pentru o remaniere, fie a anumitor miniştri fie a întregului cabinet, este demisia.

"Din punctul meu de vedere lucrurile ar trebui să se desfăşoare într-un cadru normal. Fiecare dintre miniştri a fost evaluat, fiecare ştie ce s-a făcut, ce nu s-a făcut. Aşa cum au fost numiţi printr-un vot al CEX-ului, aşa pot fi demişi. Nu este un capăt de ţară dacă anumiţi miniştri sau chiar întreg guvernul este demis.

Dacă noi spunem că ne-am făcut treaba şi totul este foarte bine cred că greşim. Prin votul de astăzi se va hotărî dacă pleacă anumiţi miniştri sau întreg cabinetul, trebuie să fim foarte sinceri cu noi că lucrurile nu au mers în totalitate", a declarat Iordache, preluat de Hotnews, la Antena 3.

Întrebat dacă s-ar putea ajunge la o moţiune de cenzură, în contextul în care presa vuieşte că Grindeanu refuză să demisioneze, Iordache a răspuns: "Ar fi culmea. Dar atât timp cât constatăm în urma evaluării că întreg guvernul nu şi-a făcut treaba formula firească ar fi demisia."

"Nu credeţi că principalul realizator al celor care nu au fost îndeplinite sau al minusurilor care sunt în acest moment este premierul? Nu este premierul responsabil pe problemele anumitor miniştri? PSD a câştigat alegerile împreună cu ALDE avem o coaliţie şi ceea ce e foarte important înaintea unui nume este programul de guvernare dacă constatăm că are minusuri în punerea în aplicarea cea mai bună soluţie este remanierea", a adăugat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Reamintim că liderii PSD se întrunesc astăzi în şedinţa Comitetului Executiv Naţional pentru a stabili ce decizie iau cu privire la retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu, în condiţiile în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-ar fi cerut în trei rânduri premierului să demisioneze, acesta refuzând.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne