Iordache, langa: Fără îndoială, Parlamentul va stabili un prag la abuzul în serviciu

Cum ministrul Justiţiei a finalizat proiectul de lege care vizează modificarea Codurilor penale şi nu a stabilit niciun prag pentru abuzul în serviciu, pentru că "în dispozitivul deciziei CCR nu se vorbeşte" de aşa ceva, predecesorul său, Florin Iordache, se declară hotărât să "îndrepte" situaţia.
Andrei Pricopie
06.04.2017

alte articole

Florin Iordache(PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
06.04.2017

Parlamentul va stabili "fără îndoială" un prag la abuzul în serviciu pentru că o cere decizia Curţii Constituţionale, a declarat miercuri, în faţa presei, fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, artizanul infamei OUG 13, afirmaţie care contrazice flagrant opinia lui Tudorel Toader pe marginea aceleiaşi decizii CCR.

"Fără îndoială, da (este nevoie de un prag - n.r.). Dacă citiţi decizia Curţii în integralitate, se precizează acolo foarte clar că trebuie stabilit un prag. Vedem ce propune, dar fără îndoială Parlamentul va stabili un prag. Putem discuta de mărimea pragului, dar e obligatoriu să introducem un prag", a precizat Iordache, citat de Agerpres.

Declaraţia lui Iordache vine după ce ministrul Justiţiei a anunţat că a elaborat proiectul de lege care vizează modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală şi nu a stabilit un prag pentru abuzul în serviciu.

"Ştiu bine conţinutul şi raţiunile deciziei Curţii Constituţionale referitoare la abuzul în serviciu, pentru că eram încă judecător. Ştiu bine considerentele deciziei, pentru că am participat la redactarea, corectarea şi până la urmă publicarea lor. Obiectivul pe care mi l-am luat în numele Guvernului este de a transpune în Codul penal, în Codul de procedură penală deciziile CCR.

Eu voi da drumul la proiectul de lege fără prag, pentru că în dispozitivul deciziei Curţii nu se vorbeşte de prag. Proiectul de lege îl voi trimite în dezbatere publică şi în procedură parlamentară, nu va fi ordonanţă. Va trece pe la Comisiile juridice. Când va ajunge acolo, unde se va întâlni cu domnul ministru Iordache, dumnealui poate să intervină, în limita competenţelor constituţionale, asupra textului de lege, pentru că noi suntem iniţiatori, iar dânşii sunt decidenţi", a afirmat Tudorel Toader.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor