IPP solicită DNA să investigheze afirmaţiile lui Geoană şi Vanghelie despre Dragnea şi Ponta

Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Institutul pentru Politici Publice a solicitat, vineri, Direcţiei Naţionale Anticorupţie să investigheze afirmaţiile lansate de Mircea Geoană şi Marian Vanghelie cu privire la aportul lui Liviu Dragnea şi Victor Ponta în obstrucţionarea votului din Diaspora, fapte care contravin obiectul art. 13 din legea nr.78/2000.

IPP a vizat în solicitarea DNA afirmaţiile lui Geoană, confirmate şi de Vanghelie, care au precizat că Ponta şi Dragnea au avut un aport la reducerea numărului de secţii de votare din străinătate.

”Am informaţii că a fost o discuţie şi ştiu clar că Ponta exclusiv a decis să nu fie mai multe secţii”, a declarat vineri Mircea Geoană, fost membru al PSD.

"Domnul Ponta ştia de nevoia suplimentării secţiilor şi Dragnea l-a oprit. [...] Domnul Dragnea a zis că dacă se vor face mai multe secţii în străinătate se vor pierde alegerile", a declarat Marian Vanghelie.

În aceste condiţii, IPP solicită Direcţiei Naţionale Anticorupţie să investigheze posibila încălcare a art. 13 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

IPP consideră că se impune ca Direcţia Naţională Anticorupţie să verifice aceste informaţii, în condiţiile în care în cele două tururi de scrutin pentru alegerile prezidenţiale, un număr de peste 200.000 de români din Diaspora au fost obstrucţionaţi să voteze.