PPE: Alegerile din Republica Moldova sunt cruciale pentru viitorul ţării

Joeph Daul, preşedintele PPE
Joeph Daul, preşedintele PPE (Epoch Times România)

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, a declarat joi că alegerile de duminică din Republica Moldova sunt “cruciale pentru confirmarea direcţiei europene a ţării” şi că Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) este cea mai bună alegere pentru înaintarea către un viitor mai bun pentru toţi moldovenii.

“Sunt cele mai importante alegeri de după obţinerea independenţei Moldovei. Cetăţenii trebuie să decidă dacă doresc să devină un stat european modern sau să rămână în afara Europei. Sunt convins că doar o abordare pro-europeană va garanta modernizarea ţării. Un viitor european va asigura pacea, democraţia, prosperitatea, solidaritatea şi justiţia pentru toţi cetăţenii moldoveni, fără excepţie, incluzând astfel şi minorităţile”, a mai declarat Daul.

El a avertizat că în contextul geopolitic regional actual, presărat cu instabilitate şi presiuni externe inacceptabile, Moldova nu îşi permite să facă greşeli.

“De când Moldova şi-a schimbat cursul în 2009, doar PLDM a susţinut destinul european al ţării şi s-a asigurat că procesul integrării europene va fi finalizat. Cetăţenii europeni ar trebui să fie conştienţi de responsabilităţile care apasă pe umerii lor”, a adăugat Daul.

Şeful PPE a avertizat, totuşi, că Uniunea Europeană îşi va intensifica parteneriatul cu Moldova doar în condiţiile în care autorităţile de la Chişinău, după alegerile din 30 noiembrie, vor fi reprezentate numai de forţe politice pro-europene. El a adăugat că o coaliţie cu Partidul Comunist din Moldova va duce la o trădare a destinului european al ţării.

PPE este principala forţă politică din Europa şi influenţa şi succesul său continuă să crească după victoriile în alegerile europene, alegerile ucrainene şi, mai recent, în alegerile prezidenţiale din România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe