Renato Usatîi, milionar aparent „crescut” şi plătit de Rusia, ar fi plănuit destabilizarea Republicii Moldova

Renato Usatîi şi organizaţia „Antifa”, împreună cu alte organizaţii extremiste la sediile cărora au fost efectuate percheziţii, făceau parte din proiectul „Moldova”, un proiect al serviciilor speciale ruseşti, a declarat preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV”.

Vlad Filat a menţionat că acest proiect a avut drept scop împiedicarea parcursului european al Republicii Moldova şi destabilizarea situaţiei din ţară. Tot el consideră că acesta nu este un simplu joc, ci un scenariu bine pus la punct.

„Au fost investite în acest proiect «Moldova» sume enorme de bani murdari. A fost inclusă şi lumea interlopă. Ştiu că au fost ameninţări şi tentative de corupere fără precedent, la adresa celor care au investigat acest caz” a spus liderul liberal-democrat. Menţionând investigaţiile „demarate încă în luna aprilie”, acesta a adăugat că în felul acesta începem să aflăm adevărul cu privire la evenimentele din 7 aprilie, 2009.

Totodată, Filat este convins că Usatîi lucrează pentru Serviciul Federal de Securitate al Rusiei. „Înţeleg că în postura în care vă aflaţi nu este bine să spuneţi dacă este, sau nu este, omul Renato Usatîi omul FSB-ului şi prizonierul Moscovei”.