Iran: un condamnat la moarte a supravieţuit după ce a fost spânzurat


Iran, condamnat la moarte supravieţuieşte la spânzurătoare: va fi spânzurat din nou
Iran, condamnat la moarte supravieţuieşte la spânzurătoare: va fi spânzurat din nou (ALI YUSSEF / AFP / Getty Images)

Acuzaţia vine de la o organizaţie iraniană de drepturile omului. Spânzurarea deţinutului a durat 12 minute şi la sfârşit medicul legist a semnat certificatul de deces, iar victima la morgă. Dar în dimineaţa următoare cineva şi-a dat seama că omul era încă în viaţă. Petrecere în familie apoi duşul rece: judecătorul a ordonat o nouă execuţie.

Omul are acum o stare de sănătate fragilă, dar, de îndată ce-şi va reveni – a decis judecătorul - va fi spânzurat din nou.

Povestea macabră provine din Iran şi este raportată, conform unui ONG iranian de drepturile omului, de site-ul online Jam-Jam şi publicată de televiziunea iraniană oficială de stat, IRIB. Omul, în vârstă de 27 de ani, identificat cu numele de Alireza M. a fost condamnat la moarte deoarece a avut în posesie un kilogram de drog sintetic în interiorul închisorii Bojnord.

Performanţa a durat 12 minute şi la sfârşit medicul legist a semnat certificatul de deces iar omul a fost transferat la o morgă, dar a doua zi, pe 10 octombrie (Ziua mondială împotriva pedepsei cu moartea, printre altele), cineva a observat că Alireza M. încă respira: transferat la spital, starea sa de sănătate - potrivit site-ului - este satisfăcătoare. Cele mai fericite au fost fiicele sale care se pregătiseră deja pentru înmormântare.

Dar apoi a venit duşul rece. "A fost condamnat la moarte de un tribunal revoluţionar şi judecata se va face odată ce se confirmă că starea de sănătate este destul de bună" a stabilit un judecător. Ca urmare, ONG-ul a pornit apelul către comunitatea internaţională pentru salvarea lui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe