Islamizarea Europei: saudiţii se oferă să construiască 200 de moschei în Germania - pentru refugiaţi

Politicienii conservatori ai Germaniei au criticat vehement o ofertă a Arabiei Saudite de a construi 200 de noi moschei în oraşele germane, pentru nevoile spirituale ale sutelor de mii de refugiaţi care năvălesc în Europa.
Refugiaţi protestând în faţa gării Keleti din Budapesta (Arpad Kurucz—Anadolu Agency/Getty Images)
Andrei Popescu
22.09.2015

Politicienii conservatori ai Germaniei au criticat vehement o ofertă a Arabiei Saudite de a construi 200 de noi moschei în oraşele germane, pentru nevoile spirituale ale sutelor de mii de refugiaţi care năvălesc în Europa.

Oferta a fost aparent făcută pe canale diplomatice, fiind publicată într-un ziar libanez - Al Diyar – la sfârşitul săptămânii trecute.

Conform ştirii, programul de construcţie al moscheelor a fost ideea regelui saudit Salman.

Arabia Saudită, care a finanţat o parte din gherilele ce luptă împotriva preşedintelui Assad în Siria, s-a ferit să ofere azil refugiaţilor sirieni din cauza îngrijorărilor că ar putea importa dizidenţi şi agenţi iranieni care i-ar pune în pericol autocraţia. Siria are legături strânse cu Iranul, formând o alianţă rivală Casei Saud.

Pentru a contrabalansa influenţa tot mai mare a Iranului shiit în Yemen, care a răsturnat regimul sunit susţinut de saudiţi, Riadul a invadat Yemenul vara aceasta, după săptămâni de bombardamente, producând un dezastru umanitar de proporţii.

Oferta saudită survine după ce Europa a fost asaltată de sute de mii de refugiaţi sirieni şi nu numai, care au trecut fraudulos frontierele Turciei, Greciei, Ungariei, către Germania.

Se aşteaptă ca numărul de refugiaţi care ajung în Germania anul acesta să totalizeze 8 sute de mii.

Numeroşi politicieni au contestat oferta, venită din partea unei ţări care practică forme extreme de lege islamică – inclusiv omorul prin lapidare (cu pietre), biciuirea (inclusiv în public) şi tăierea membrelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor