Japonia descoperă o nouă tulpină de virus Wuhan similară cu cea din sudul Angliei

.
. (pixabay.com)
A.P.
11.01.2021

Pe măsură ce paranoia generată de apariţia noilor tulpini ale virusului Wuhan creşte, Ministerul japonez al Sănătăţii a declarat că a depistat încă o variantă de virus parţial similară cu tulpinile din Marea Britanie şi Africa de Sud, despre care se crede că sunt mai contagioase şi legate de creşterea numărului infecţiilor în Marea Britanie.

Citiți și China şterge documente legate de 300 de studii de coronavirus făcute în Wuhan

Potrivit rapoartelor mass-mediei japoneze, tulpina mutantă a fost găsită la patru persoane care au zburat în Japonia din Brazilia. Pasagerii au avut rezultate pozitive la testele pentru COVID-19 când au fost plasaţi în carantină pe aeroport, conform Ministerului Sănătăţii.

Citiți și Teoria că virusul Wuhan a fost scurs dintr-un laborator capătă tracţiune - consilier american de securitate naţională

Simultan, oficialii din domeniul sănătăţii în SUA insistă că rapoartele existenţei unei variante periculoase similare cu cea din Marea Britanie ar fi de fapt false.

Virologii susţin că noile mutaţii găsite în Japonia prezintă anumite asemănări cu tulpinile mutante din Marea Britanie şi Germania.

Citiți și Virolog norvegian susţine că virusul Wuhan a apărut dintr-un laborator chinez, în august sau septembrie 2019

Descoperirea vine într-un moment deosebit de dificil pentru Japonia, care se gândeşte să extindă starea de urgenţă, după ce Osaka, cel de-al doilea oraş ca mărime, înregistrează o creştere semnificativă a numărului de cazuri.

Chiar şi după impunerea unor interdicţii de călătorie în Marea Britanie, tulpina mutantă izolată pentru prima dată în Marea Britanie a fost descoperită în Japonia.

Citiți și Noi dovezi despre folosirea biotehnologiei în armata chineză [Defense One]

De la începutul pandemiei, Japonia a înregistrat peste 283.000 de infecţii şi peste 3.800 de decese legate de virusul Wuhan.

În Marea Britanie se crede că noua variantă mutantă este responsabilă pentru 60% dintre cazurile de îmbolnăviri din Londra.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor