Julia Roberts aplaudată pentru protestul îndrăzneţ pe covorul roşu la Cannes: a defilat în picioarele goale

În vârstă de 48 de ani, câştigătoare a premiului Oscar, Julia Roberts a uimit audienţa când a apărut pe covorul roşu la festiavlul Cannes într-o rochie neagră Armani Prive şi în picioarele goale.
Julia Roberts la Festivalul Filmului de la Cannes, 2016
Julia Roberts la Festivalul Filmului de la Cannes, 2016 (twitter)

Celebra actriţă americană Julia Roberts a recurs la un protest îndrăzneţ la Festivalul Filmului de la Cannes din 2016, sfidând regulile stricte privind moda. Roberts a păşit pe covorul roşu desculţă la premiera "Money Monster", noul film in regia lui Jodie Foster, în care joaca alături de George Clooney.

Julia s-a decis să nu poarte pantofi ca un gest de protest după ce organizatorii festivalului au refuzat accesul unui grup de femei, de peste 50 de ani, la proiecţia a filmului "Carol" pentru că nu purtau tocuri înalte.

"Mai multor invitate, unele mai în vârstă, suferind de anumite afecţiuni medicale, li s-a refuzat accesul la anticipata proiecţie, în premieră mondială, pentru că purtau încălţăminte fără toc", scria Screen Daily în 2015.

Publicaţia a mai relatat că, în ciuda faptului că organizatorii festivalului nu au dorit să comenteze incidentul, aceştia "au confirmat că este obligatoriu ca toate femeile să poarte tocuri înalte la proiecţiile de pe covorul roşu".