Kelemen Hunor, despre retragerea lui Cîrstoiu şi revenirea la varianta Firea-Burduja: O bâlbâială politică de neiertat

Kelemen Hunor, presedinte UDMR
Kelemen Hunor, presedinte UDMR (Epoch Times România)
Andrei Popescu
24.04.2024

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, pentru Agerpres, că retragerea candidatului comun al PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, reprezintă o “bâlbâială politică de neiertat” care atrage întrebarea dacă există vreo strategie pentru viitorul României, în cazul în care “au abandonat candidatul în câteva ore”.

“Este greu să găseşti cuvinte la o astfel de întoarcere, fiindcă până acum, cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează şi merg separat. Este o bâlbâială din punct de vedere politic de neiertat şi, în afară de a constata că nu a existat o strategie, e o lipsă de strategie pentru Bucureşti, sigur, este un pic de gândit oare dacă există vreo strategie pentru viitorul României din partea coaliţiei, dacă pentru Capitală n-au găsit un candidat comun, cu toate că au zis că merg împreună şi au abandonat candidatul în câteva ore.

Deci, din acest punct de vedere, sigur rămâne o întrebare cine a greşit, dacă a greşit şi dacă există o gândire pe termen mediu, pe termen lung pentru România, dacă ei nu au reuşit pentru Bucureşti. Dacă vreau să fiu un pic ironic spun şi eu că 'urmărim cu atenţie şi cu puţină îngrijorare' ceea se întâmplă în această coaliţie. Şi încă o dată vedem că nu există stabilitate politică. Putem afirma că există o instabilitate politică”, a precizat Kelemen Hunor.

De asemenea, liderul UDMR a mai spus că, în afară de această bâlbâială, nimeni nu mai vorbeşte despre inflaţia din ţară:

“În primul trimestru, România a depăşit media zonei, deci are, poate, cea mai mare inflaţie, în condiţiile în care anul trecut a fost din această zonă într-o situaţie mai bună. Când mă refer la zona noastră, mă refer la Bulgaria, Ungaria, România, Polonia, Cehia, Slovacia. Deci, astăzi, noi suntem pe primul loc. Este o inflaţie mai mare în România în primul trimestru decât în celelalte state şi acest lucru înseamnă că deciziile luate de anul trecut, inclusiv soluţiile în bugetul de stat, Legea bugetului, plus tot ce au făcut în zona taxelor şi impozitelor, toate improvizaţiile, au generat o inflaţie mai mare decât era de aşteptat, în condiţiile în care preţurile la energie n-au crescut, consumul nu indică o inflaţie şi nici economia nu ar fi trebuit să producă o inflaţie”.

Totodată, Kelemen Hunor este de părere că, prin retragerea lui Cîrstoiu, şansele actualului primar general Nicuşor Dan în cursa pentru Primăria Capitalei “au mai crescut”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor