Kenya ia măsuri de protecţie contra Ebola. Călători din trei ţări africane nu pot intra pe teritoriul ei

Virusul Ebola, la microscop
Virusul Ebola, la microscop (Captură Youtube)

Kenya a anunţat sâmbătă că interzice intrarea pe teritoriul ei, începând de miercuri, a călătorilor care vin din Guineea, Liberia şi Sierra Leone. Măsura a fost luată în încercarea de a preveni răspândirea epidemiei de Ebola.

Cele trei ţări ai căror cetăţeni nu vor mai putea intra pe teritoriul Kenyei sunt principalele focare ale epidemiei de febră hemoragică provocată de virusul Ebola, relatează AFP citată de B1.

De asemenea, compania naţională Kenya Airways a anunţat că îşi suspendă zborurile către aceste ţări începând tot de miercuri.

Reamintim că Africa de Vest se confruntă cu o epidemie de Ebola ce a cauzat moartea a cel puţin 1.069 de persoane în Sierra Leone, Liberia, Guineea şi Nigeria.

Ebola este o boală care cauzează autodistrugerea celulelor din corp, efectul macro fiind scurgeri de sânge masive atât intern cât şi extern. În etapele sale finale, Ebola poate să provoace victimelor convulsii, vomă şi sângerări din ochi şi urechi în timpul convulsiilor, împroşcând sângele. Ca urmare, toţi cei din apropiere pot fi infectaţi.

Rata mortalităţii în cazul infestării cu Ebola este de 60% conform medicilor, dar statisticile neoficiale arată că ea poate trece de 90%.

Deşi se consideră că pentru tulpinile standard boala se transmite prin lichidele corpului, sânge şi contact direct, cercetători din Canada au arătat că cel puţin o altă tulpină de Ebola s-a transmis de la porci la maimuţe care nu aveau contact - se crede că acest lucru s-a realizat pe calea aerului, prin picături fine aflate în suspensie. Strănutul unei persoane infestate, într-un avion, s-ar putea dovedi, în atari circumstanţe, fatal pentru cei din jur.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe