Cercetătorii se grăbesc să testeze vaccinurile împotriva virusului Ebola

Medici din Senegal in lupta contra Ebola
Medici din Senegal in lupta contra Ebola (Epoch Times)

Cercetătorii vor începe să testeze pe oameni două vaccinuri experimentale împotriva virusului Ebola, dar nu va fi uşor să dovedească faptul că vaccinurile şi celelalte tratamente potenţiale sunt eficiente cu adevărat.

Nu există medicamente sau vaccinuri dovedite a fi eficiente împotriva virusului Ebola, care produce o boală atât de rară încât nu a atras investiţii în sectorul medical. Dar epidemia actuală din Africa de Vest – cea mai mare din istorie – alimentează noi eforturi în dezvoltarea medicamentelor şi a vaccinurilor împotriva Ebola.

Până acum s-au dezvoltat două vaccinuri care s-au apropiat de faza testelor pe oameni: unul dezvoltat de guvernul american, care va fi testat începând din toamnă, iar al doilea dezvoltat de guvernul canadian.

Iniţial, testele sunt efectuate pe câteva zeci de candidaţi pentru a depista efectele secundare şi pentru a se stabili doza necesară – nu pentru a dovedi că pot proteja într-adevăr oamenii împotriva infectării cu Ebola.

Din cauza faptului că vaccinurile vor fi oferite oamenilor sănătoşi, nu acelora care sunt deja bolnavi, cercetătorii trebuie mai întâi să obţină informaţii de siguranţă înainte ca vaccinurile să fie folosite pe scară mai largă.

Noile detalii despre dezvoltarea vaccinurilor au fost publicate săptămâna aceasta, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a aprobat folosirea medicamentelor experimentale şi a vaccinurilor, având în vedere că autorităţile încearcă să ţină sub control flagelul care a ucis până în prezent peste 1.000 de persoane.

În acelaşi timp, autorităţile americane au avertizat populaţia să nu achiziţioneze tratamentele false puse în vânzare pe internet.

Numărul victimelor din actuala epidemie de Ebola din Africa de Vest a depăşit 1.900, în timp ce peste 1.000 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar numărul cazurilor continuă să crească constant.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură