Kremlinul: Candidatura lui Smirnov este o greseala

Epoch Times România
15.10.2011

Kremlinul ii sugereaza actualului sef de la Tiraspol, Igor Smirnov, sa paraseasca scena politica si sa faca loc unui lider mai tanar si mai diplomat, anunta 1TV.ru.

Mai mult decat atat, candidatura lui Igor Smirnov la asa-numitele "alegerile prezidentiale" este o eroare, a declarat seful administratiei prezidentiale ruse, Serghei Naraskin.

Oficialul rus a subliniat faptul ca Smirnov conduce Transnitria de 20 de ani, iar intre timp, in regiune s-a instaurat dictatura, care a generat o grava criza sociala si economica.

"Ar fi o greseala ca Igor Smirnov, in varsta de 70 de ani, sa candideze pentru al cincilea mandat de "presedinte" al Transnistriei", a declarat Serghei Naraskin.

Oficialul rus a mentionat ca actualul lider transnistrean foloseste resursele administrative pentru ai inlatura pe ceilalti candidati, in special, pe favoritul Moscovei, liderul partidului "Obnovlenie", Anatol Kaminski.

Anterior, si primul ministru Vladimir Putin a declarat ca il sprijina pe liderul partidului "Obnovlenie".

Potrivit Publika.TV, pe data de 11 decembrie, in Transnistria vor avea loc "alegerile prezidentiale". In cursa electorala s-au inscris cinci concurenti. Igor Smirnov candideaza pentru al cincilea mandat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor