Laszlo Tokes: Aş propune ca suma acordată Uniunii Europene cu Premiul Nobel să fie folosită în scopuri minoritare

Lucrările celui de-al 21-lea Congres al Partidului Popular European la Palatul Parlamentului. Laszlo Tokes.
Lucrările celui de-al 21-lea Congres al Partidului Popular European la Palatul Parlamentului. Laszlo Tokes. (Epoch Times România)

Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat că minorităţile au o contribuţie importantă în acordarea premiului Nobel pentru Pace Uniunii Europene şi a propus ca suma acordată UE pentru prestigioasa distincţie să fie utilizată "în scopuri minoritare".
"Avem nevoie de o Europa care a fost laureată cu Premiul Nobel. Cred că Partidul Popular European are o contribuţie importantă în această distincţie. Şi minorităţile au contribuţia lor esenţială în proiectul de pace, ceea ce înseamnă Europa unită şi chiar de aceea aş propune de la bun început ca suma respectivă acordată cu Premiul Nobel să fie folosită în scopuri minoritare", a declarat Laszlo Tokes, înainte de lucrările Partidului Popular European.
Europarlamentarul a mai declarat că printre cauzele crizei se numără şi „moştenirea comunistă care ne frământă şi astăzi” şi că ţara noastră va depăşi actuala criză numai dacă se va face descentralizarea şi regionalizarea ţării.
În acest sens, Laszlo Tokes a anunţat că Partidul Popular Maghiar din Transilvania va candida la alegerile parlamentare şi va veni cu o propunere de program care are ca scop tocmai descentralizarea României.
Laszlo Tokes l-a criticat pe liderul UDMR Kelemen Hunor pentru că a vorbit la Congresul Partidului Popular European despre divizarea maghiarilor.
"E păcat că domnul Hunor Kelemen vorbea preşedintelui PPE despre divizarea ungurilor. Democraţia, pluralismul democratic nu înseamnă divizare. Ce ar spune românii dacă s-ar contesta pluralitatea, pluripartitismul politicii româneşti. Noi reprezentăm o politică autonomistă, federalistă, pentru bunăstarea şi în favoarea comunităţii maghiare şi a întregii ţări. De altfel, Partidul Popular Maghiar din Transilvania a înaintat cererea de aderare la Partidul Popular European şi conform acesteia, reprezentanţii partidului au fost invitaţi la acest Congres", a subliniat europarlamentarul Laszlo Tokes pe holurile Parlamentului.
În plus, Tokes a salutat faptul că în programul de bază al Partidului Ppopular European vor fi incluse pentru prima dată nişte paragrafe "privind drepturile minorităţilor autohtone şi interesele regionale ale minorităţilor naţionale".
De asemenea, acesta a ţinut să felicite reprezentanţii PDL şi UDMR pentru organizarea celui de-al 21 lea Congres al Partidului Popular European, care se desfăşoară zilele acestea la Palatul Parlamentului din capitală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne