Lazăr, despre procurorii nemulţumiţi de Kovesi: Sunt într-o stare emoţională, sper să-şi revină în timp util

Procurorii care lucrează în structurile specializate să aibă mandate de câte patru ani pentru a nu deveni vulnerabili, a atras atenţia procurorul general Augustin Lazăr, comentând pe marginea războiului din DNA.
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a reacţionat după acuzaţiile lansate de procurorii DNA Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga la adresa şefei lor, Laura Codruţa Kovesi, care a decis să-i dea afară din instituţie.

"Fiecare se apără cum crede. Eu cred că ei sunt într-o stare emoţională şi eu sper să îşi revină în timp util. Nu ar trebui să se escaladeze această situaţie. Procurorii care lucrează în structurile specializate ale Ministerului Public au o mai mare uzură mentală, emoţională.

Acolo este un stres şi un efort mental pe care nu îl au alţii care lucrează în altă parte şi cred că este important să vedem că după o perioadă de timp, pentru protecţia lor, ar trebui să se stabilească nişte mandate de patru ani, apoi patru ani şi după aceasta procurorii să îşi poată schimba profilul de activitate, fiindcă nu ar trebui ca cineva să stea acolo până când devine vulnerabil", a precizat Augustin Lazăr, citat de Agerpres.

Cei doi procurori DNA daţi afară de Kovesi au lansat o serie de acuzaţii la adresa şefei lor (detalii aici şi aici) în cadrul şedinţei CSM în care s-a avizat revocarea lor din funcţie.