Legea graţierii, undă verde de la CSM. Cu unele obiecţii

Proiectul de lege privind graţierea trimis în Parlament de Guvernul Grindeanu a primit undă verde de la Consiliul Superior al Magistraturii, cu unele amendamente.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)
Andrei Pricopie
28.02.2017

Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz favorabil, cu unele amendamente, proiectului de lege pentru graţierea unor pedepse promovat de Guvernul Grindeanu, a anunţat marţi, la ieşirea din sediul instituţiei, şefa CSM Mariana Ghena.

Avizul Consiliului cuprinde două obiecţii - micşorarea duratei pedepselor vizate de graţiere de la cinci la trei ani şi includerea minorilor condamnaţi în regim special printre beneficiari.

"Proiectul a fost avizat de către CSM cu observaţiile respective. Vizează corelarea cu nişte dispoziţii ale Codului penal privind regimul sancţionatoriu. De asemenea, vizau împrejurarea de a se avea în vedere că şi minorii sunt supuşi unor măsuri educative şi trebuie avute în vedere şi acest tip de sancţiuni. De asemenea, diminuarea limitelor de pedeapsă", a declarat Mariana Ghena, citată de Agerpres.

Potrivit News.ro, iniţial, proiectul de lege a fost criticat de Directia Legislatie din cadrul CSM, el fiind ulterior modificat de Ministerul Justitiei. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor