Liberalii se amuză. "Dacă ar putea, partidul condus de Dragnea ar dezincrimina şi luarea de mită"

Având în vedere obiceiurile pe care le are, partidul condus de Liviu Dragnea ar dezincrimina şi luarea de mită dacă ar putea, este de părere deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.
Ovidiu Raeţchi (PNL)
Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Pleiada de politicieni penali şi PSD doresc să "redefinească urgent" infracţiunea de abuz în serviciu, intenţionând să-i dea o interpretare în funcţie de "propriul interes", a avertizat joi, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

"S-au pus presiuni incredibile asupra Curţii Constituţionale pentru a dezincrimina abuzul în serviciu. De la Victor Ponta la Elena Udrea ni se spunea cum funcţionarilor publici le este teamă 'să semneze acte' şi că instituţiile statului 'stau pe loc' din acest motiv. Decizia CCR a lămurit lucrurile: practic, sintagma 'în mod defectuos' se înţelege în sensul de 'prin încălcarea legii', iar infracţiunea de abuz în serviciu rămâne în Codul penal. Mai mult, judecători ai CCR au spus că nu este obligatoriu ca Parlamentul să modifice legea, ci doar procurorii şi judecătorii trebuie să constate dacă actul a fost îndeplinit cu încălcarea legii sau nu.

Remarc cu suspiciune cum PSD doreşte să 'redefinească urgent' infracţiunea de abuz în serviciu, în Parlament, acolo unde are, încă, o majoritate confortabilă. Deşi consider că o tergiversare a aplicării unei decizii a CCR nu este de bun augur, în egală măsură şi excesul de zel şi graba PSD ar trebui să ne ridice anumite semne de întrebare şi să ne determine să fim vigilenţi la toate modificările legislative iniţiate de partidul lui Dragnea pe această temă", a precizat Ovidiu Raeţchi.

În opinia deputatului PNL, este suficient că s-a ajuns la adoptarea tacită în Camera Deputaţilor a proiectului de lege iniţiat de Tăriceanu, care îi scoate pe şeful statului şi ministrul Justiţiei din procesul de numire a procurorilor-şefi şi a conducerii Înaltei Curţi.

"Având în vedere obiceiurile pe care le are, partidul condus de Liviu Dragnea ar dezincrimina şi luarea de mită dacă ar putea", a subliniat Ovidiu Raeţchi, adăugând că a remarcat în ultima vreme o serie de încercări de "manipulare anti-justiţie".

Potrivit liberalului, este esenţial să reacţionăm cu calm şi să aşteptăm motivarea judecătorilor Curţii Constituţionale pentru a decide în ce fel se impune o adaptare a legislaţiei în domeniu.

"PSD şi politicienii cu probleme cu legea sunt specialişti în a manipula în propriul interes deciziile Curţii Constituţionale şi nu trebuie să cădem în această capcană. Doar zilele trecute se încerca inducerea ideii că votul pentru personaje precum Cătălin Cherecheş demonstrează că românii nu sunt de acord cu lupta anticorupţie şi se insinua că aceasta nu îşi mai are rostul. Teme false şi profund nocive pentru starea democraţiei şi a progreselor făcute de justiţie în ultima perioadă", a mai declarat Ovidiu Raeţchi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne