Librăria „Mihail Sadoveanu” va fi mutată în Edgar Quinet. Sediul actual retrocedat proprietarilor

Începînd din ianuarie 2016, sediul Librăriei „Mihail Sadoveanu” va fi restituit proprietarilor. Pentru a nu întrerupe istoria de 65 de ani a cunoscutei librării, Compania de Librării Bucureşti a decis ca Librăria 88, de pe strada Edgar Quinet să preia numele Librăria „Mihail Sadoveanu”.
Libraria Mihail Sadoveanu, Bd. Magheru
Libraria Mihail Sadoveanu, Bd. Magheru (Libraria „Mihail Sadoveanu”)

„Zilele acestea, din motive obiective, librăria se mută din sediul de pe Bulevardul Magheru, în cel de pe Academiei, colţ cu Edgar Quinet. Le dăm întîlnire, în curînd, prietenilor Librăriei Sadoveanu şi tuturor iubitorilor de carte, să vină la noul sediu şi fie alături de noi la acest nou început”, a declarat Marieta Seba, director general al Companiei de Librării Bucureşti (CLB).

Notificarea de punere în posesie a spaţiului a venit în iulie 2015, dar a existat o înţelegere ca Librăria „Mihail Sadoveanu” să funcţioneze pînă la finalul anului. Conform actelor, proprietatea, parte a construcţiei cunoscute sub numele de „Ciclop”, a fost restituită către domnii Fulicea Seraphina Ivona, Romalo Ion Mihnea Alexandru, Constandaky Ana Gheorghe, Pierre (Petre) Bragadir, Giles Maurice Marie Bragadir, Irene Jaqueline Marie Lodin de L’Epinay – moştenitorii lui Dumitru Bragadiru, decedat în 1915.

„Librăria Mihail Sadoveanu a făcut istorie în viaţa culturală a Bucureştiului. Decenii la rînd, cei mai cunoscuţi scriitori români şi-au dat aici întîlnire cu cititorii”, a spus Marieta Seba.

În cadrul Companiei de Librării Bucureşti, Librăria „Mihail Sadoveanu” are un statut privilegiat, face parte din istoria modernă a literaturii noastre, supranumită „kilometrul zero al culturii române”.

De-a lungul timpului, scriitori precum Marin Preda, Octavian Paler, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, Fănuş Neagu, Mircea Micu, D. R. Popescu, Romulus Vulpescu sau Alex Ştefănescu şi-au lansat cele mai noi cărţi la Librăria „Mihail Sadoveanu”. Acesta este şi motivul pentru care echipa CLB a decis să salveze acest brand.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură