Licitaţie cu obiecte personale ale actriţei Elizabeth Taylor

Actriţa Elizabeth Taylor (arhivă).
Actriţa Elizabeth Taylor (arhivă). (OLIVIER LABAN-MATTEI / AFP / Getty Images)

O colecţie cu lucruri personale ale actriţei Elizabeth Taylor, printre care bijuterii, rochii de cocktail şi costume din filme, vor fi scoase la licitaţie la Beverly Hills, în California, a anunţat joi Julien's Auctions, relatează Reuters.

Colecţia, care provine de la un fost angajat al actriţei al cărui nume nu a fost dezvăluit, va fi expusă de marţi în Irlanda, iar la 12 octombrie va fi scoasă la licitaţie.

Principala piesă o reprezintă un set de cercei şi colier din aur de 18 karate, pe care organizatorii licitaţiei se aşteaptă să o vândă pentru o sumă cuprinsă între 10.000 şi 15.000 de dolari. Setul include multiple pietre preţioase precum topaz, diamant, peridot şi cuarţ.

Elizabeth Taylor, care a murit în 2011 la vârsta de 79 de ani, a întruchipat glamour-ul Hollywoodului din perioada de aur pin dragostea sa pentru diamante, prin ochii săi violeţi şi prin viaţa sa amoroasă tumultoasă care a inclus opt căsătorii, dintre care două cu actorul Richard Burton.

Într-o carieră care s-a întins pe şapte decenii, Elizabeth Taylor, actriţă britanico-americană, şi-a câştigat pentru prima dată faima la vârsta de 12 ani, cu filmul 'National Velvet' din 1944, şi a fost nominalizată pentru cinci premii Oscar. Ea a câştigat trofeul pentru cea mai bună actriţă cu rolul din 'Butterfield 8' (1960) şi 'Who's Afraid of Virginia Woolf?' (1966).

La vânzare a mai fost scoasă şi coroana de şoim pe care Elizabeth Taylor în filmul 'Cleopatra' din 1963, când şi-a început aventura amoroasă cu Burton. Coroana, care a contribuit la premiul Oscar pentru costume câştigat de acest film, este aşteptată să se vândă pentru 2.000 sau 3.000 de dolari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură