Lider al Ligii Studenţilor din Iaşi: De un an încercăm să discutăm cu ministrul Anisie. Numai cei agreaţi sunt acceptaţi

Silvian-Emanuel Man
Silvian-Emanuel Man (Facebook)

Silvian-Emanuel Man, student la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” şi preşedinte de onoare al Ligii Studenţilor – LS Iaşi, a acuzat Ministrul Educaţiei şi PNL-ul că refuză să dialogheze cu liga, adăugând că la masa discuţiilor sunt primite numai organizaţiile “agreate”. Man este de părere că cei care blochează dialogul urmăresc să muşamalizeze plagiatul în mediul academic, să menţină reţelele de putere care s-au construit pe criterii politice şi de legături cu structurile de forţă ale statului în universităţi, mai ales în cele militare.

“Din noiembrie 2019, adică de peste un an, Liga Studenţilor – LS IASI încearcă să obţină o audienţă cu Ministrul Educaţiei, doamna Monica Cristina Anisie. Fără rezultat! Răspunsuri la adrese în doi peri, ignore la mesaje şi consilieri care te duc de nas. La care se adaugă şi influenţele nefaste din partea Cotroceniului şi consilierii reciclaţi din zona PSD sau consilierii cu legături dubioase cu serviciile de informaţii, ‘băieţi deştepţi’, loji masonice şi Ambasada Chinei. Şi oamenii impuşi de traseiştii din ALDE/PSD care au trecut la PNL.

La discuţii sunt acceptate doar organizaţii ‘agreate’ de cei anterior menţionaţi care văd reprezentarea studenţilor ca pe un ciolan şi doar problemele sesizate de ei sunt reale. Restul nu. Există mai mult dialog instituţional şi mai multă deschidere până şi din partea cabinetelor din timpul guvernelor PSD, pe care le-am criticat întotdeauna foarte dur, dar care aveau măcar bunul simţ să dialogheze (nu ştiu dacă din sinceritate sau doar ca să evite un scandal). Unele din prima, altele după presiuni publice. Acum, cu PNL-ul, dialogul nu există deloc. Şi nu doar la Ministerul Educaţiei (!)”, a susţinut Man, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, acesta şi-a exprimat nemulţumirea că, în tot acest timp, problemele pe care LS Iaşi le semnalează cu privire la învăţământul superior se adâncesc şi creează în rândul studenţilor imaginea unui ministru [Monica Anisie – n.r.] incompetent, demn de a fi schimbat.

“Ceea ce cred că şi vor, de altfel, cei care blochează canalele de comunicare cu Ministerul Educaţiei. Miza? Pe învăţământul superior este blocarea în orice formă posibilă a noului CNATDCU şi a mecanismelor de prevenire şi descoperire a plagiatului în mediul academic, pentru a conserva reţelele de putere care s-au construit pe criterii politice şi de legături cu structurile de forţă ale statului în universităţi, mai ales în cele militare. Şi menţinerea status-quo-ului actual în problemele legate de calitate şi finanţare. Pentru asta, se folosesc mai mult de presiunea legată de chestiunile din învăţământul preuniversitar (nu intru în dezbatere pe subiect, ca să nu divaghez), ca să poată, cu prima ocazie, să o schimbe pe doamna Anisie”, a adăugat Silvian-Emanuel Man.

Totodată, Man este de părere că cei care au “acaparat” Ministerul Educaţiei nu intenţionează să îndrepte problemele din interiorul acestuia şi că Monica Anisie ar putea fi schimbată după alegeri.

“Păstrează soluţiile pentru ‘ministrul care ne trebuie’, adică cel agreat de băieţii deştepţi şi de unele organizaţii studenţeşti care au primit promisiuni, cu condiţia să-l susţină. Oamenilor cinstiţi le pare bine că doamna Anisie a avut curajul unor decizii îndrăzneţe precum numirea noului CNATDCU, publicarea tezelor de doctorat şi închiderea fabricii de diplome de la şcoala doctorală a Academiei de Poliţie. Dar mafiilor universitare nu le-a picat bine deloc! Mafiile universitare vor să ţină lucrurile în loc. Să nu le dăm satisfacţie! Doamnă Ministru, aşteptăm cu interes un dialog real cu Ministerul Educaţiei Naţionale!”, a mai afirmat Man.

Reamintim că Silvian-Emanuel Man s-a remarcat la începutul acestui an când, pe pagina sa de Facebook, acesta a relatat că i-a fost respinsă candidatura la funcţia de rector al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi că a fost luat “pe sus” de către agenţii de pază ai instituţiei şi dat afară din clădire. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne