Lider ALDE, sarcastic: Iohannis "se va duce exact cum a venit" în SUA

Andrei Gerea
Andrei Gerea (Epoch Times România)

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a lansat un atac, luni, la adresa lui Klaus Iohannis, în contextul vizitei preşedintelui în Statele Unite, unde şeful statului se va întâlni cu omologul său american Donald Trump.

„Iohannis se află în faţa celei de-a doua vizite în SUA. O mare realizare pentru politica externă ar spune mulţi, dar la cum se prezintă lucrurile, concluzia va fi simplă: se va duce exact cum a venit. În mod firesc, vizita unui preşedinte al României în SUA reprezintă un eveniment important pentru întreaga ţară, pentru relaţiile cu partenerii americani. Însă, ce se întâmplă atunci când un preşedinte al României, în persoana lui Klaus Iohannis, merge în SUA fără un obiectiv clar, fără un mandat stabilit? Simplu, merge să îşi continue campania electorală”, a declarat Gerea, pe pagina sa de Facebook.

Vicepreşedintele ALDE a opinat că pentru Iohannis această vizită nu reprezintă decât o oportunitate de a face o poză cu preşedintele SUA pentru campania sa electorală.

„Citeam zilele trecute că vizita preşedintelui Klaus Iohannis în SUA vizează trei obiective: parteneriatul strategic, relaţia economică şi relaţia pe energie. Sunt curios cu cine de la Ministerul Energiei a discutat preşedintele Iohannis? Răspunsul e la fel de simplu: cu nimeni! Aşadar, ce discuţii va avea pe zona energiei preşedintele? Care sunt obiectivele pentru sectorul energetic din România pe care le promovează preşedintele? Multe întrebări, niciun răspuns şi cel mai probabil nici nu vom primi. Ce vom primi cu siguranţă vor fi o serie de poze, care însă nu vor aduce nimic bun pentru România”, a continuat Gerea.

Totodată, liderul ALDE insinuează că Iohannis a refuzat să îl schimbe pe George Maior din fruntea Ambasadei României în SUA pentru ca „ambasadorul său să îi pregătească drumul pentru o nouă vizită în SUA, una electorală”.

„Cu toate că se află în serviciul României, adică al tuturor instituţiilor care conduc democratic România (Parlament, Guvern, Preşedinţie) ambasada României de la Washington pare mai degrabă a fi în slujba realegerii lui Iohannis pentru al doilea mandat de preşedinte. Maior trebuia schimbat încă din luna aprilie, după ce a apărut raportul comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, prin care s-a arătat cum acesta folosea binomul SRI-DNA ca o măciucă pentru eliminarea adversarilor politici. Însă, este menţinut în funcţie pentru a-i servi interesele lui Iohannis şi nu ale României”, a conchis Gerea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne