Lider USR: PSD-PNL-UDMR să taie pensiile speciale, nu să fure banii economisiţi de români la pensia din Pilonul 2

Liderii coaliţiei de guvernare: Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor
Liderii coaliţiei de guvernare: Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor (Captură ecran)

Guvernul PSD-PNL-UDMR trebuie să taie pensiile speciale, nu "să fure" banii economisiţi de români la pensia din Pilonul 2, a transmis deputata USR Denisa Neagu.

"Ministrul Muncii, Marius Budăi, s-a plâns la televiziunea de casă a PSD, Antena 3, că există un deficit de 12 miliarde de lei în bugetul pensiilor de stat (Pilonul 1). Soluţia cea mai simplă este desfiinţarea pensiilor speciale, care consumă peste 1 miliard de lei lunar, deci fix 12 miliarde de lei. Dacă PSD, PNL şi UDMR ar fi adoptat soluţia USR de a tăia toate pensiile speciale, în 2022 bugetul de pensii nu ar fi avut probleme", a declarat Denisa Neagu.

Potrivit deputatei USR, Guvernul nu vrea însă să taie aceste pensii speciale, dar ar putea muta banii din bugetul pensiilor private obligatorii, Pilonul 2, în bugetul de stat. "Ministrul Muncii a spus că în Pilonul 2 sunt (ca să vedeţi coincidenţă!) fix 12 miliarde de lei, adică fix deficitul de acoperit".

"Vreau să le atrag atenţia guvernanţilor că aceşti bani sunt ai celor 7,4 milioane de români care vor să beneficieze de o pensie privată în paralel cu cea de la stat. Orice mişcare a banilor spre bugetul de stat înseamnă o naţionalizare, dar şi un 'furt' grosolan. Vedem cât de prost actuala coaliţie de guvernare administrează finanţele ţării: cresc salariile celor care lucrează la stat, păstrează pensiile speciale, au angajat peste 17.000 de noi bugetari (mulţi fiind clientelă de partid), nu sunt în stare să adopte măsuri care să combată criza economică. Domnule prim ministru, Nicolae Ciucă, Pilonul 2 este al românilor, nu este un alt buget pe care să-l devalizaţi! Numai beneficiarii pot decide ce se întâmplă cu banii lor!", a transmis Denisa Neagu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne