Liderii AUR, atacuri în serie la UDMR după ce partidului lui Simion i-a fost refuzată intrarea în grupul european al conservatorilor

George Simion (Captură video)
Ana Ion
23.05.2024

Liderii AUR au lansat în ultimele săptămâni atacuri dure la adresa UDMR şi au folosit apelative precum ”trădare” şi ”creatură hidoasă, şovină”.

Atacurile la adresa UDMR au apărut după ce AUR a fost lăsat în afara ECR – grupul Conservatorilor Europeni, la ultimele evenimente majore ale acestui grup din care fac parte partidele conduse de premierii Giorgia Meloni (Italia) şi Viktor Orban (Ungaria), relatează G4Media.

Liderii AUR au lipsit de la întâlnirea partidelor ultrapopuliste şi de extremă dreaptă din Europa, reunite în weekendul trecut la Madrid, dar şi de la conferinţa dreptei conservatoare, religioase şi extremei drepte, organizate pe 16 şi 17 aprilie de la Bruxelles.

Potrivit informaţiilor G4Media, AUR nu face parte din grupul Conservatorilor Europeni (ECR) din cauza opoziţiei partidului FIDESZ, condus de Viktor Orban, deşi a purtat negocieri în acest sens.

De altfel, AUR e singurul partid parlamentar din România care nu face parte din nici un grup politic la nivel european, fiind izolat în UE.

Semnalul că Viktor Orban nu vrea să îşi lipească imaginea de AUR a fost dat încă din luna februarie, când un ministru din Guvernul Ungariei a declarat despre AUR că ”cine este duşmanul maghiarilor, este duşmanul Ungariei”.

”Cine este duşmanul Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) este duşmanul Fidesz, iar cine este duşmanul maghiarilor, oriunde în Bazinul Carpatic, este duşmanul Ungariei”, a declarat la Cluj-Napoca Janos Lazar, ministrul Construcţiilor şi Transporturilor din Ungaria, pentru portalul Maszol.ro, citat de G4Media.

Reamintim că liderul AUR, George Simion, a declarat pe 12 mai, la evenimentul de lansare a candidaţilor la europarlamentare desfăşurat în Satu Mare, că duşmanul politic în acest judeţ este „o creatură hidoasă, şovină, numită UDMR”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor