Liderul Mişcării Antimafie: Dodon poate fi arestat în orice moment, Plahotniuc are dosarul pregătit

După numeroasele reţineri ce au avut loc în R. Moldova în ultima perioadă, liderul Mişcării Antimafie, Sergiu Mocanu, menţionează că şeful statului ar putea fi şi el arestat în orice moment, Plahotniuc avându-l la mână aşa cum l-a avut şi pe Filat.
Sergiu Mocanu, liderul Mişcării Populare Antimafie
Sergiu Mocanu, liderul Mişcării Populare Antimafie (captură foto)

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu consideră că, în prezent, preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc „îl are la mână pe Dodon şi îl prepară ca pe o pârjoală aşa cum l-a preparat altă dată pe Filat. Pe Dodon îl aşteaptă acelaşi lucru ca şi pe Filat”. Mai mult decât atât, Mocanu a ţinut să precizeze că marea problemă a preşedintelui Dodon este Moscova, el venind în fruntea R. Moldova într-un moment neoportun, Moscova pierzându-şi toate poziţiile în lume.

„Moscova a pierdut într-un mod lamentabil în Siria, în Ucraina, nu mai este cea care era în 2014 şi care cu ajutorul lui Dodon făcea republici separatiste în Republica Moldova, la Comrat, iar Putin la ora actuală este în pericol de a fi dat jos printr-o lovitură de stat”, a declarat Sergiu Mocanu în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21, adăugând că la un moment dat „şi Plahotniuc şi Dodon o să pice”.

Făcând referire la faptul că s-a discutat atât de mult în jurul proiectului de modificare a sistemului electoral moldovenesc, prin trecere la votul uninominal sau mixt, Mocanu a punctat că indiferent dacă se va modifica sau nu sistemul electoral, „Dodon ar putea să câştige alegerile din 2018, dar asta n-o să-i dea nimic”. Mai mult decât atât, acesta consideră că în Moldova nu poate fi schimbat sistemul electoral, întrucât asta ar genera separatism teritorial. „În momentul în care ai făcut circumscripţii uninominale, fie vot mixt, fie uninominal, asta înseamnă să generezi separatism în RM. Cine face lucrul acesta aruncă statul în aer”, a punctat liderul Mişcării Antimafie.

Chia dacă s-a investit în publicitate timp de două luni şi ar fi fost colectate semnături de la peste 800 mii de moldoveni pentru susţinerea votului uninominal, Mocanu afirma că Plahotniuc nu ar avea nevoie nici de votul uninominal, nici de cel mixt, totul nefiind decât o stratagemă a lui prin care i-a atras pe toţi într-o discuţie publică asupra schimbării sistemului electoral. „Plahotniuc îşi face agenda publică şi toată lumea merge pe agenda lui publică. Plahotniuc a făcut o stratagemă, despre votul uninominal s-a vorbit două luni de zile, toată lumea a vorbit, şi cu câtă uşurinţă a renunţat la votul uninominal, iar acum tot cu atâta uşurinţă va renunţa la votul mixt. Lumea nu înţelege cu cine avem noi de a face. Eu cred că Plahotniuc acţionează maniacal la ora actuală.”, a specificat fostul deputat.

În contextul în care, Dodon a afirmat recent că în timpul vizitei sale în Turcia, în urma unei discuţii cu preşedintele turc Recep Erdogan, ar fi convenit să se ofere Moldovei banii necesari pentru reparaţia clădirii Preşedinţiei devastate în urma protestelor din aprilie 2009, Mocanu se arată sigur că această instituţie nu va fi reparată din bani turceşti.

„Banii cu care trebuie să repare Dodon Preşedinţia sunt ruseşti, veniţi prin scheme de la Moldovagaz. Nici un ban turcesc n-o să ajungă acolo. Asta e o acoperire a lui Dodon. A umblat la Putin şi s-a rugat în genunchi pentru chestia asta. Lui îi trebuie nu pur şi simplu să repare Preşedinţia, dar să spele banii pe care trebuie să-i obţină pentru funcţia de director la Moldovagaz, pe care a vândut-o”, a subliniat politicianul.

„Chiar dacă este şef al statului, Dodon poate fi arestat în orice moment, pentru că Plahotniuc are dosarul pregătit pentru Dodon”, a menţionat Mocanu, în contextul arestărilor de la primăria capitalei, şi a reţinerii lui Dorin Chirtoacă. „Plahotniuc poate să bage scenariul lui politic pe acţiunile Centrului Naţional Anticorupţie şi o poate face atunci când vrea el, dar dosarele sunt reale. Plahotniuc îşi face scenariile lui politice pe dosare reale de la CNA”, a conchis liderul Mişcării Antimafie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe