Liliana Nicolaescu-Onofrei către subalterni: Este nevoie de curaj şi opunere pentru a scăpa de caracatiţa regimului Plahotniuc

Singura politică ce poate ajuta R. Moldova să aibă o educaţie de calitate, artă şi cultură liberă, neîngenunchiată, o cercetare ştiinţifică pentru dezvoltarea economiei şi societăţii este cea a corectitudinii şi a profesionalismului, afirmă ministrul Educaţiei.
Liliana Nicolaescu-Onofrei
Liliana Nicolaescu-Onofrei (facebook.com/PAS)

Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei a Guvernului Maiei Sandu susţine că regimul Plahotniuc agonizează cu disperare, încercând prin încălcarea Constituţiei, să se menţină la putere, de aceea mai mult ca oricând, este nevoie de curajul şi opunerea tuturor angajaţilor din sectoarele educaţie, cultură, cercetare, tineret şi sport regimului oligarhic şi corupt, care a pătruns ca o caracatiţă în toate organele vitale ale Republicii Moldova.

„Haideţi împreună să scoatem educaţia, cultura, sportul de sub influenţa politicului. Mă angajez şi promit astăzi că singura politică pe care o voi promova este cea a corectitudinii şi a profesionalismului.

Aceasta este singura politică ce ne poate ajuta să avem o educaţie de calitate, o artă şi cultură liberă, neîngenunchiată, o cercetare ştiinţifică pentru dezvoltarea economiei şi societăţii, nu pentru bifă şi doctorate, un sport onest ca mod de viaţă şi, nu în ultimul rând, ne poate ajuta să avem tineri implicaţi, activi, curajoşi – adevăraţi oameni de caracter care să poată ajuta această ţară”, a declarat miercuri ministra Guvernului Sandu în cadrul unei conferinţe de presă.

Liliana Nicolaescu-Onofrei a ţinut să sublinieze că regimul Plahotniuc şi-a bătut joc într-un hal fără de hal de angajaţii din sectorul bugetar, de la cei din autorităţile publice centrale şi raionale până la manageri de instituţii, cadre didactice şi nedidactice. „Prin ameninţări, angajaţii din sectorul educaţional, dar şi din întreg sectorul bugetar, au fost trataţi ca şi carne de tun pentru Partidul Democrat.”

Peste o sută de profesori de la Universitatea Tehnică din Moldova au semnat marţi o declaraţie pentru susţinerea Cabinetului de miniştri condus de Maia Sandu, făcând apel la întreaga societate să se implice, să sprijine noul guvern proeuropean capabil să scoată statul din captivitate.

De menţionat că până în prezent pentru Guvernul Sandu şi-au exprimat susţinerea Uniunea Europeană, SUA, Consiliul Europei, România, Federaţia Rusă, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Franţa, Germania, Polonia, Elveţia, Suedia, Lituania, Canada şi Finlanda.