LIVE UPDATE. Protest la Guvern: "Este inadmisibil să avem un Premier urmărit penal care nu vrea să demisioneze!" [video]

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

UPDATE ora 19:33. Numărul celor care au venit să-şi exprime nemulţumirea în faţa Guvernului s-a mărit. La această oră, în Piaţa Victoriei, s-au strâns între 500 şi 600 de persoane.

Printre protestatari sunt oameni de toate vârstele, toate categoriile sociale, de la tineri cu copii în braţe, până la bătrâni, aceştia opinând că este scandalos faptul că România este condusă nu doar de un premier plagiator, ci şi de un premier urmărit penal.

Persoanele intervievate de reporterul Epoch Times aflat la faţa locului s-au declarat revoltate de modul în care premierul Ponta se ţine cu dinţii de funcţie şi au denunţat declaraţia acestuia potrivit căreia doar Parlamentul îi poate cere demisia subliniind că el a fost ales de popor, nu de Parlament.

Printre protestatari pot fi remarcaţi reprezentanţi ai unor ONG-uri, dar şi câţiva membri M10, care au declarat însă că au venit la manifestaţie în calitate de simpli cetăţeni.

Nu vrem să parazităm protestul şi să ne asumăm capital politic pe seama nemulţimirii oamenilor, a declarat Dacian Ţolea, unul dintre membrii fondatori ai M10, partidul condus de Monica Macovei.

* * *

UPDATE ora 18:40. La protest s-au strâns în jur de 300 de persoane. Se strigă în continuare "Ponta, demisia" şi "Ponta, Şova şi ai lui, vânzătorii neamului."

* * *

UPDATE ora 18:20. În jur de 200 de persoane s-au strâns în faţa Guvernului. Se strigă "Ponta demisia", "Premier mincinos, jos, jos jos".

Protestarii au afişe cu mesaje de genul "Ponta nu mai sta, demisia", "La mulţi ani Victor Ponta, cu executare", sau celebrul slogan "Puiemonta".

* * *

UPDATE: Protestatari anti-Ponta au început să se adune în faţa Guvernului cu zeci de minute înainte de ora inceperii mitingului anuntat pe Facebook de comunitatea Uniţi Salvăm, relatează HotNews.ro. Unii dintre protestatari poarta pancarte pe care scrie "Ponta, Demisia" sau "Ponta copy-paste".

* * *

Pagina de Facebook Uniţi Salvăm anunţă un protest pentru demiterea premierului Ponta, vineri, începând cu ora 18, în Piaţa Victoriei, din Capitală.

"Este inadmisibil să avem un Premier urmărit penal care nu vrea să demisioneze!", scriu, pe Facebook, organizatorii evenimentului, la scurtă vreme după ce DNA a anunţat începerea urmăririi penale faţă de premier.

"Ieşim în stradă pentru că: Victor Ponta este iresponsabil, îşi bate joc noi, refuzând să demisioneze.

Nu există niciun motiv pentru ca parlamentarii să nu aprobe cererea DNA pentru începerea urmăririi penale a lui Victor Ponta pentru fapte comise în funcţia de prim-ministru. Este vorba de 3 infracţiuni de conflict de interese.

Imediat după aprobarea Parlamentului, preşedintele Iohannis să aplice Constituţia şi să îl suspende din funcţie.

Cerem Demisia lui Victor Viorel Ponta din toate funcţiile publice deţinute!", scriu activiştii.

Deşi evenimentul a fost anunţat în urmă cu puţin timp, peste 500 de persoane au confirmat deja participarea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne