Lovitură grea pentru Cătălin Cherecheş: Judecătorii clujeni îi menţin pedeapsa cu închisoarea

Catalin Chereches
Catalin Chereches (Europol, Facebook)

Curtea de Apel Cluj a respins, joi, ca neîntemeiată o contestaţie în care fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a solicitat anularea condamnării pe care a primit-o pentru luare de mită. În plus, judecătorii au respins o cerere a lui Cherecheş în legătură cu termenul de prescripţie în cazul infracţiunii de care este acuzat.

Soluţia Curţii de Apel Cluj este definitivă.

“În temeiul art. 475 Cod procedură penală, respinge cererea contestatorului C.C. de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept invocate cu privire la momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a răspunderii penale în cazul infracţiunii unice de luare de mită prevăzute de art. 289 Cod penal, în ipoteza în care sunt realizate, la date diferite, mai multe modalităţi alternative ale elementului material. În temeiul art. 432 Cod procedură penală, respinge ca neîntemeiată contestaţia în anulare formulată de contestatorul-condamnat C.C., împotriva deciziei penale nr. 1704/A/24.11.2023, pronunţată de Curtea de Apel Cluj în dosarul nr. 2537/117/2016”, se arată în soluţia pe scurt pronunţată de instanţa clujeană, citată de Agerpres.

De asemenea, Cherecheş este obligat şi la plata către stat a sumei de 800 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Săptămâna trecută, Tribunalul Bucureşti i-a scăzut lui Cherecheş un an de puşcărie din cei cinci la care a fost condamnat, acest interval reprezentând perioada în care a stat în arest în timpul anchetei în 2014, precum şi intervalul petrecut în penitenciarul din Germania (unde a fost prins după ce a fugit din România). Judecătorii au dat astfel curs unei cereri în acest sens depuse de avocaţii lui Cherecheş.

Mai exact, în perioada aprilie - decembrie 2016, Cherecheş a fost reţinut, arestat preventiv şi în arest la domiciliu. De asemenea, din noiembrie 2023 până în martie 2024, fostul primar a stat la puşcărie în Germania.

Reamintim că fostul edil băimărean a fugit din ţară pe data de 24 noiembrie 2023, cu puţin timp înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare de Curtea de Apel Cluj pentru luare de mită. El a trecut vama pe la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, cu taxiul, folosind buletinul unui văr.

Însă, în seara zilei de 28 noiembrie 2023, Cherecheş a fost depistat de poliţişti în Augsburg, Germania. A fost adus în România în luna martie 2024 şi "cazat" la Penitenciarul Rahova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne