"Luni începe şcoala. Mii de copii au nevoie de noi" - Judecătorul Danileţ lansează un apel pentru sprijinirea copiilor nevoiaşi

Cristi Dănileţ
Cristi Dănileţ (Epoch Times România)

În prag de nou an şcolar, judecătorul CSM Cristi Danileţ, lansează, către colegii săi jurişti, şi, în genere, către toţi cei cu inimă mare, un apel pentru ajutorarea copiilor nevoiaşi ai căror părinţi nu-şi permit să le cumpere cele necesare pentru şcoală. Şi, cum puterea exemplului face diferenţa, judecătorul anunţă că va dona sumele de bani necesare pentru 20 de copii.

"Dar nu e de ajuns: sunt mii de copii care au nevoie de noi.", adăuga Danileţ, făcând apel spre toţi cei ce-şi pot permite, să îi ajute pe copiii sărmani să-şi înceapă cu bine noul an şcolar.

"Luni începe şcolă. Nu-i aşa că mulţi dintre noi îşi amintesc cu plăcere de emoţiile care ne încercau când se apropia dată de 15 septembrie?! Cu ce bucurie ne primeam noul ghiozdan, cu ce încântare deschideam caietele noi, cum le puneau coperţi, cum încercam fiecare creion sau stiloul aflat în penar?! Mai ţineţi minte penarele alea chinezeşti şi creioanele alea lungi, albe, cu ceva desene pe ele dar cu radieră la un capăt? Vă amintiţi cum mergeam să cumpărăm cu o zi înainte sau dimineaţa devreme flori pentru învăţătoare?".

Din păcate, ani de-a rândul preţul ghiozdanelor, rechizitelor, hainelor a crescut. În ziua de azi mulţi părinţi nu îşi mai permit să ia cele necesare copiilor lor. Dar, desigur, acei copii nu au nicio vină. Ei au dreptul la educaţie. Mulţi îşi doresc să înveţe o meserie sau să deprindă o profesie, mulţi îşi doresc să termine un liceu şi chiar să meargă la facultate. Dar….nu au posibilitatea.", scrie Danileţ.

Mai multe informaţii despre iniţiativa judecătorului şi despre modul în care pot fi sprijiniţi concret copiii ce au nevoie de rechizite, puteţi accesa direct pe blogul lui Danileţ.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.