Macovei: Scăderea încrederii în Uniunea Europeană obligă la o reformă rapidă şi determinată

Brexitul a produs unde de şoc în toată UE. Europarlamentarul Monica Macovei crede că a venit timpul unei reforme serioase în cadrul Uniunii.
Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Dacă viitorul Europei se schimbă după ieşirea Marii Birtanii din Uniunea Europeană, atunci să se schimbe în bine, a declarat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, europarlamentarul Monica Macovei.

"Uniunea Europeană trebuie să rămână unită în spaţiul liber pentru circulaţia persoanelor, bunurilor şi serviciilor, justiţie şi drepturile omului, pe principiile sale fondatoare. Scăderea încrederii unor cetăţeni europeni în Uniune obligă instituţiile europene să se reformeze rapid şi cu determinare: să elimine birocraţia, să reducă numărul instituţiilor, să aibă capacitatea unor reacţii rapide la crize", a precizat Monica Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei a explicat că românii care lucrează deja în Marea Britanie nu vor avea de suferit şi a dat asigurări că se va implica pentru a le apăra drepturile.

"Îi voi reprezenta în această perioadă de tranziţie şi de negociere cu Marea Britanie. Pentru săptămâna viitoare este planificată o sesiune plenară a Parlamentului European, în care se va dezbate rezultatul referendumului şi se intenţionează adoptarea unei rezoluţii.

În acest caz, în mod categoric voi susţine texte exprese pentru protejarea intereselor cetăţenilor români şi ale altor cetăţeni europeni care lucrează în Marea Britanie", a subliniat Monica Macovei.

Britanicii au votat joi pentru ieşirea din Uniunea Europeană. Tabăra pro-Brexit a înregistrat 51,9% dintre voturi (sau 17.410.742 de voturi), în timp ce tabăra anti-Brexit, sau Remain, a obţinut 48,1% dintre voturi (sau 16.141.241 de voturi).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne