Mai mulţi români ar putea merge la seviciu cu bicicleta

In Berlin: un alt motiv pentru calitatea ridicata a aerului sunt campaniile care promoveaza inlocuirea scurtelor excursii efectuate cu masina, cu reprize de mers pe bicicleta sau pe jos
In Berlin: un alt motiv pentru calitatea ridicata a aerului sunt campaniile care promoveaza inlocuirea scurtelor excursii efectuate cu masina, cu reprize de mers pe bicicleta sau pe jos (Sean Gallup / Getty Images)

Săptămâna viitoare, în Parlament va fi depus un proiect legislativ prin care angajaţii vor putea primi de la angajator o bicicletă pentru a se deplasa în interes de serviciu.

Asemănător tichetelor de masă sau tichetelor cadou, tichetele de bicicletă sunt acordate angajaţilor pentru a stimula folosirea de către aceştia a bicicletei pentru deplasările între domiciliu şi locul de muncă, precum şi pentru deplasările în interes de serviciu. Tichetele pot fi utilizate în magazinele specializate în vânzarea bicicletelor, a echipamentului de ciclism.

Concret, angajatorii pot acorda angajaţilor maximum 1.500 de lei pentru cumpărarea unei biciclete şi le pot oferi 0,33 lei pentru fiecare kilometru parcurs cu bicicleta în drumul spre serviciu.

„Am văzut în multe ţări ale Uniunii Europene, UE, că angajaţii merg la serviciu cu bicicletele. În acest fel, se reduce mult poluarea din oraşe, aglomeraţia, iar oamenii au ocazia să facă mişcare, pentru care nu au prea mai au timp. M-aş bucura dacă şi românii ar avea acces la o bicicletă prin sistemul propus de mine”, a declarat liderul UNPR, Valeriu Steriu, iniţiatorul proiectului şi un fan al mersului pe bicicletă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne