Maia Sandu: Astăzi,”coordonatorul” corupţilor din Moldova este Plahotniuc

Preşedinta PAS susţine că toţi candidaţii majorităţii parlamentare cât şi cel al opoziţiei, Igor Dodon, care s-au înscris în cursa prezidenţială au sarcina să consolideze puterea lui Plahotniuc.
Ştefan Sârbu
18.09.2016

alte articole

Maia Sandu, fost Ministru al Educaţiei
Maia Sandu, fost Ministru al Educaţiei (facebook.com / maia.sandu)
Ştefan Sârbu
18.09.2016

Astăzi, şeful cel mare şi “coordonatorul” corupţilor este Plahotniuc, iar toţi candidaţii majorităţii parlamentare, dar şi cel al opoziţiei parlamentare “din buzunar”, care s-au înscris în cursa prezidenţială, au sarcina să consolideze puterea acestuia.

Nu putem permite ca, în continuare, ţara să fie subjugată unor interese meschine şi egoiste!”, a scris pe contul său de facebook preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu cu referire la articolul ”Igor Dodon şi-a cumpărat ”de la o rudă din Italia”, o casă de milioane, cu bani de la banca lui Plahotniuc” publicat anterior de către Ziarul de Gardă.

”De mai bine de două decenii, Republica Moldova este la cheremul corupţilor. Tocmai din acest motiv nu am reuşit să construim societatea pe care ne-o dorim. Acesta este obstacolul major în calea prosperităţii noastre”.

”Unul dintre “asii din mânecă” ai lui Plahotniuc este Igor Dodon. Acesta, la fel ca Plahotniuc, este un produs al guvernării comuniste, dar astăzi o face pe inocentul.

Dodon, care a lucrat doar în instituţiile statului, din salarii mici a reuşit să adune averi mari. Să ne spună cum i-a reuşit acest lucru. Să-şi facă publice declaraţiile de avere începând cu anul 2005, atunci când a obţinut prima funcţie de demnitate publică.

Să explice de unde vin cele 27 de milioane de lei pe care le-a cheltuit anul trecut pentru activităţi politice. Să răspundă la întrebările formulate de jurnaliştii de investigaţie”, a adăugat Maia Sandu menţionând şi alte articole ale presei din Moldova care relatează despre averea impresionantă a liderului socialiştilor .

Potrivit sursei citate, liderul PAS scrie că ”mesajul lui Dodon către oameni este unul mincinos – pe de o parte, pozează în om corect, cinstit, cu grijă faţă de oamenii nevoiaşi, iar, pe de altă parte, duce o viaţă în lux şi cheltuie sume enorme de bani care nu puteau fi adunate din salariul de funcţionar public”.

În acelaşi context, Maia Sandu susţine în altă postare pe facebook că ”banii mari le permit grupurilor criminale să-şi facă partide politice, să manipuleze, să intimideze şi să influenţeze comportamentul alegătorilor, să ajungă astfel la putere şi să-şi promoveze propriile interese.

Finanţarea partidelor politice trebuie reglementată strict, iar instituţiile statului trebuie să asigure respectarea legilor de către toţi actorii. Trebuie redusă dramatic mărimea admisă a resurselor care pot fi cheltuite în campanie şi pentru alte activităţi politice. Finanţarea de la stat a partidelor politice trebuie condiţionată de respectarea de către acestea a cadrului legal”.

”La 30 octombrie alegerea se va face fie pentru oameni cinstiţi, fie pentru corupţi! Haideţi să fim vigilenţi la mincinoşi!”, a notat candidatul la funcţia de preşedinte din partea PAS, Maia Sandu.

Alegerile prezidenţiale vor avea loc pe 30 octombrie curent. Din cursă s-a retras activistul Oleg Brega, totalul candidaţilor fiind, la momentul actual, de 23.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor