Prietenii la nevoie se cunosc / China blochează sancţiuni ONU împotriva Coreei

Epoch Times România
15.09.2016

alte articole

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un. (Captură Foto)
Epoch Times România
15.09.2016

China a declarat că eventualele sancţiuni împotriva Coreei de Nord cauzate de noul test nuclear al regimului comunist, se vor dovedi "nefolositoare" şi a subliniat că este gata să blocheze asemenea acţiuni diplomatice în cadrul ONU.

Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a condamnat testele nucleare nord coreene în timpul unor convorbiri cu omologul său japonez.

Conform declaraţiilor lui Wang, actele de acest gen comise de Coreea de Nord ar trebui condamnate de legislaţia ONU, însă a avertizat statele membre ONU să nu introducă sancţiuni "nefolositoare" în cadrul Consiliului de Securitate, deoarece asemenea iniţiative vor fi "cu greu" sprijinite de China.

Declaraţia Ministrului de Externe chinez a fost interpretată drept un avertisment că Beijing-ul, care are drept de veto în Consiliu, va bloca orice iniţiativă de a introduce noi sancţiuni împotriva regimului nord coreean.

Iniţiativă introducerii de noi sancţiuni a fost introdusă de Japonia, Coreea de Sud şi Statele Unite săptămâna trecută, după ce regimul comunist coreean a efectuat un nou test nuclear pe 9 septembrie.

Incidentul apare în contextul tensionării relaţiilor ţărilor riverane Mării Chinei de Sud, după ce Beijingul a refuzat să accepte o decizia a unui tribunal internaţional privind instituirea unilaterală a controlului chinez asupra unor arhipelaguri disputate.

Refuzul Chinei de a respecta arbitrajul internaţional naşte întrebări fundamentale legate de respectarea, de către China, a acordurilor internaţionale semnate.

După căderea Uniunii Sovietice, singurul aliat al Coreei de Nord a rămas China comunistă, care acordă asistenţă minimă regimului comunist de la Phenian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor