China arestează numărul trei al Gestapo-ului chinez: Zhang Yue

Continuă să crească numărul mahărilor din Securitate şi Partid care au instrumentat căsăpirea aderenţilor Falun Gong. Trendul, uluitor pentru majoritatea analiştilor, este comandat tocmai de la vârful elitei comuniste a Chinei. Viitorul apropiat poate fi plin de surprize. Nu numai pentru China.
Zhuang Yue, fostul şef al securităţii din Provincia Hubei, China
Zhuang Yue, fostul şef al securităţii din Provincia Hubei, China (Epoch Times)

Recent, Partidul l-a arestat pe Zhang Yue, şeful Securităţii provinciei Hubei şi temporar lider al infamului Birou 610. Motivul oficial este omniprezenta "încălcare gravă a disciplinei de Partid", sub care regimul comunist ascunde, de fapt, cauzele reale.

Zhang Yue ocupa poziţia a treia în infamul Birou 610, (numerele unu şi doi au fost, însă, băgaţi la zdup şi ei) fiind preşedintele Comitetului pentru afaceri politice şi legislative (CAPL) din Povincia Hubei.

Şeful unei organizaţii criminale

Biroul 610 este o organizaţie ilegală, extrajuduciară, creată de fostul lider al Partidului Comunist Chinez, Jiang Zemin, la data de 10 iunie 1999 pentru a organiza şi conduce genocidul împotriva aderenţilor mişcării spirituale Falun Gong - care a luat prin surprindere China datorită doctrinei sale care promovează moralitatea şi repudiază materialismul ateu al Partidului.

Biroul 610, o organizaţie paralelă, nu răspunde decât în faţa Biroului Politic. Fondurile necesare operării sale au origini dintre cele mai obscure.

Biroul 610 a fost comparat cu Gestapo, poliţia secretă a Germaniei naziste. Acesta controlează armata, sistemul judiciar, Ministerul Securităţii, sistemul penitenciar, departamente ale poliţiei militare şi Procuratură prin intermediul Comitetului pentru afaceri politice şi legislative. Este situat în afara legilor Chinei, fiind un alt centru de putere obscur, din cadrul Partidului.

În ultimii 16 ani, politica de persecuţie împotriva Falun Gong a fost transmisă de la biroul 610 şi executată de către organele de securitate publică, în baza instrucţiunilor verbale ale fostului lider comunist Jiang Zemin. Cu toate acestea, Biroul 610 este o unitate secretă, iar multe detalii sunt încă necunoscute în lumea exterioară.

Bate vântul printre liderii comunişti

Recent, Comisia Centrală pentru Inspecţie Disciplinară a Partidului a anunţat demararea cercetărilor împotriva lui Zhang. Cazul lui Zhang Yue este unul deosebit, datorită anvergurii sale.

Mass-media chineză limitează acţiunile criminale ale lui Zhang la "corupţie" şi "abateri", acestea fiind motivele oficiale ale campaniei anti-corupţie a liderului chinez Xi Jinping.

Arestarea lui Zhang are însă ramificaţii mai adânci. Zhang era un om de încredere al fostului ţar al securităţii Zhou Yongkang, actualmente şi el condamnat la închisoare pe viaţă. Yongkang era deasemenea adânc implicat în genocidul Falun Gong - o campanie naţională declanşată de fostul dictator comunist Jiang Zemin, care începând cu 1999, a făcut zeci sau sute de milioane de victime: din cauza directivelor Partidului, adepţii şcolii de qigong sunt trataţi ca inamicul numărul unu al statului şi sunt supuşi, printre altele, spălării pe creier, torturilor şi furtului de organe.

În calitate de şef al unui departament special al poliţiei, Zhang a fost o perioadă de timp responsabil cu implementarea campaniei de represiune la nivel de stat.

Zhang: un răsfăţat al Puterii

Dacă poţi rezista persecuţiei suficient timp - vei ajunge să vezi cum adevărul iese la suprafaţă

Cariara lui Zhang a început în 2001 când a fost numit adjunct al Biroului pentru Siguranţa Publică. În 2003, a fost înfiinţat la nivel naţional un nou departament în cadrul Biroului Siguranţei Publice, numit Departamentul 26, a cărui competenţă era în exclusivitate punerea în practică a persecuţiei împotriva Falun Gong. Era, de fapt, o ramură a obscurului Biroul 610.

Zhou Yongkang, care devenise la acea vreme şeful Biroului Securităţii la nivel naţional, l-a promovat pe Zhang în funcţia de director al Departamentului 26.

În 2007, cariera lui Zhou Yongkang a făcut un imens salt, fiind numit în funcţia de Ministru al Securităţii ( şi apoi, de fapt al Comitetului pentru afaceri politice şi legislative, o organizaţie-umbrelă care începuse să funcţioneze ca un stat în stat în interiorul Partidului Comunist), precum şi membru supleant al Comitetului Permanent al Biroului Politic, devenind membru al cercului liderilor de rang înalt. De pe această poziţie, el l-a promovat pe Zhang Yue în funcţia de Şef al Poliţiei din Hubei, iar în 2008, pe poziţia de şef al Comitetului pentru afaceri politice şi legislative din Provincia Hubei.

Conform rapoartelor mediei chineze din străinătate, Zhang l-a atins pe şeful său la început cu 40 de milioane de yuani, pentru a fi promovat. Apoi s-a apropiat şi personal de Zhou, care se căsătorise a doua oară cu o femeie mai tânără, moderatoare la televiziunea de stat CCTV. Zhang era de asemenea căsătorit cu o moderatoare CCTV, profitând astfel de prietenia dintre cele două.

Încercarea de a exercita presiuni asupra Epoch Times Hong Kong

Ca şef al Departamentului 26, Zhang a încercat să exercite presiuni asupra mediei din Hong Kong care susţinea Falun Gong, inclusiv asupra filialei Epoch Times din oraş.

Editura care tipărea Epoch Times în Hong Kong a primit în mai 2005 ameninţări că afacerile sale vor avea de suferit dacă va continua să tipărească ziarul. O perioadă, apariţia regulată a ediţiei a fost împiedicată. Echipa internaţională de cercetare a WOIPFG (Organizaţia Mondială de Investigare a Persecuţiei Falun Gong) a constatat că ameninţările veneau direct de la vârful Partidului Comunist, fiind lansate de Departamentul 26, prezidat, la acea vreme, de Zhang.

Ce semnifică prăbuşirea lui Zhang?

Într-o analiză, comentatorul Epoch Times, Shi Jiutian, remarca faptul că în prezent trei lideri seniori ai Biroului 610 sunt băgaţi la apă, anume: nr.1 Zhou Yongkang (sentinţă pe viaţă), nr.2 Li Dongsheng (15 ani) şi, acum, nr.3 Zhang Yue.

Prăbuşirea acestui personaj este semn că sistemul ezoteric al puterii Biroului 610 este în curs de demontare rapidă - totul în numele campaniei anticorupţie lansate de Xi Jinping.

În afară de cei trei, vizat este fostul şef al statului - Jiang Zemin - care a iniţiat persecuţia şi a organizat punerea ei în aplicare. În jurul lui Jiang Zemin a fost format nucleul de "duri" din Partid - aşa-numita bandă de la Shanghai, care controla strict regimul comunist chinez şi chiar restricţionase chiar şi pârghiile de putere ale predecesorului lui Xi Jinping - fostul preşedinte chinez Hu Jintao.