Maia Sandu: Dacă nu schimbăm clasa politică, am putea deveni o ţară fantomă

Partidele din opoziţie - PAS, PPPDA şi PLDM - sunt nevoite să transmită mesajele lor pentru cetăţeni, deplasându-se în localităţi la fiecare casă, întrucât nu există presă care să le permită să facă acest lucru, nici măcar televiziunea naţională, atenţionează Maia Sandu.
Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate
Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (captură foto / privesc.eu)

Întrucât nu există presă independentă în Republica Moldova, şi mai ales după ce postul Jurnal TV care critica cel mai mult guvernarea, a fost închis, unii politicieni nu au cum să comunice cu cetăţenii, astfel că au ales să meargă prin sate şi să vorbească direct cu oamenii. Cu aceste probleme se confruntă şi liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu potrivit căreia, din cauză că tot mai multe instituţii media sunt controlate, reprezentanţilor opoziţiei le este tot mai greu să se facă văzuţi la nivel naţional.

Ca urmare a acestor deplasări pe întreg teritoriul ţării, se reuşeşte oarecum compensarea insuficienţei de informare a populaţiei, întucât „oamenii se plâng că există foarte puţine posturi TV obiective”, a menţionat Sandu. Aceasta a ţinut să specifice faptul că chiar şi în aceste condiţii fracţiunea sa va continua să lupte „cu această guvernare iresponsabilă, care acum are două capete”.

„Până acum era doar Partidul Democrat care demonstra iresponsabilitate şi continua să ducă ţara în sărăcie şi în dezamăgire totală, acum îl avem şi pe Igor Dodon care prezintă toate semnele să devină o problemă mare şi evident că aceste partide politice nu pot să ne asigure nouă un trai mai bun. De aceea noi vom lupta în continuare să schimbăm clasa politică, să aducem la guvernare oameni oneşti, corecţi, responsabili care să înceapă să rezolve problemele acestei ţări şi cel mai important, să dea o speranţă oamenilor”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „În profunzime” de la ProTV.

Aceasta a ţinut să atenţioneze cu privire la faptul că în condiţiile actualei guvernări, Moldova riscă să ajungă „o ţară depopulată, o ţară fantomă dacă nu vom transmite un semnal pozitiv oamenilor că lucrurile se vor schimba spre bine, iar asta putem face doar prin schimbarea clasei politice”. Totodată, Sandu a ţinut să reitereze că cea mai mare problemă a R. Moldova este corupţia şi „acest lucru vine în distonanţă cu ceea ce ne spune guvernarea de dimineaţă până seara la televiziunile controlate sau în discursurile publice”.

Mai mult decât atât, liderul PAS a mărturisit că de cele mai mult ori, cetăţenii care participă la întâlnirile cu partidul ei, sunt intimidaţi. „Primarul cheamă câţiva oameni care au participat la întâlnirile cu mine şi le cere lista tuturor participanţilor. Poliţistul a făcut acelaşi lucru. Sunt profesori, directori de şcoli, toţi sunt intimidaţi”, a punctat politiciana.

În contextul alegerilor parlamentare de care a menţionat că se pregătesc, Maia Sandu a ţinut să vorbească şi despre nouă propunere a Partidului Democrat condus de Vlad Plahotniuc, cu privire la sistemul electoral.

„Acest sistem nu este în regulă pentru că această guvernare nu este în regulă şi orice schimbare pe care o promovează această guvernare are un anumit substrat, deloc în favoarea democraţiei. În acest moment, PD înţelege că nu are şanse să obţină un scor foarte bun la alegerile parlamentare în cadrul sistemului existent şi încearcă să schimbe regulile de joc astfel încât să poată să facă ce ştiu ei mai bine şi anume să cumpere voturi”, a afirmat Sandu, adăugând că anumite instrumente bine-cunoscute - de şantaj şi de cumpărare - va aduce PD-ului mai mulţi deputaţi decât dacă ar anunţa din start care sunt deputaţii PD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe