Maia Sandu: „Guvernul lui Dodon” vrea să ia bani de la Banca de Dezvoltare Eurasiatică, pentru a nu face reforme

Executivul vrea să ia bani de la Banca Eurasiatică pentru a finanţa proiectele electorale ale lui Dodon, cetăţenii însă nu trebuie să achite nota de plată pentru guvernarea iresponsabilă, afirmă Maia Sandu.
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova),
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova), (Epoch Times România)

Fostul premier al Republicii Moldova, Maia Sandu cere „Guvernului lui Dodon” să renunţe la ideea aderării la Banca de Dezvoltare Eurasiatică, să continue reformele iniţiate de executivul anterior, asigurând astfel acces la surse ieftine de finanţare a proiectelor investiţionale.

Aceasta atenţionează că autorităţile de la Chişinău caută bani acolo unde nu te întreabă nimeni de reforme şi nici cât de corect cheltui banii, după ce au înţeles că instituţiile europene şi alţi parteneri de dezvoltare acordă bani doar pentru reforme adevărate.

„Printr-un amendament la proiectul bugetului pentru anul 2020, aprobat la repezeală, guvernul a primit undă verde să achite cota de participare în valoare de 1,8 milioane lei la capitalul Băncii de Dezvoltare Eurasiatică care este fondată de Rusia, Belarus, Kazahstan, Tadjikistan, Armenia şi Kârgâzstan”, scrie fostul prim-ministru pe pagina sa de Facebook.

În opinia Maiei Sandu, executivul vrea să ia bani de la această bancă pentru a finanţa proiectele electorale ale lui Dodon, chiar dacă costurile sunt mult mai mari decât dacă s-ar împrumuta din surse sigure precum UE, Banca Mondială, BERD, BEI şi altele.

„Putem doar să ne imaginăm gradul de transparenţă cu care se vor implementa proiectele finanţate din aceste surse... Cetăţenii nu trebuie să achite nota de plată pentru guvernarea iresponsabilă şi incompetentă a lui Dodon”, a conchis liderul PAS.