Marea Britanie îngrijorată de testarea agresivă a spaţiului său aerian de către Rusia

Ministrul britanic de Externe Philip Hammond.
Ministrul britanic de Externe Philip Hammond. (Oli Scarff/Getty Images)

Marea Britanie a declarat luni că este îngrijorată de o intensificare bruscă a zborurilor militare ruseşti în apropierea graniţelor sale, susţinând că aceste zboruri urmăresc să testeze capacităţile sale de apărare aeriană.

“Testarea extrem de agresivă a spaţiului nostru aerian de către avioanele de luptă ruseşti reprezintă o chestiune îngrijorătoare pentru noi”, a declarat secretarul britanic pentru externe Philip Hammond unui comitet de legiuitori.

“Este complet adecvat ca ţările NATO, în particular, să lucreze împreună pentru a răspunde la ceea ce este o schimbare a modului în care Rusia discută cu NATO şi cu ţările europene care nu fac parte din Alianţă.”

Interceptările de avioane militare ruseşti de către avioanele de luptă NATO au crescut de când Moscova a anexat peninsula ucraineană Crimeea în luna martie, în special deasupra regiunii Baltice.

Luna trecută, Forţa Aeriană Regală a Marii Britanii a interceptat de două ori avioane militare ruseşti în spaţiul aerian britanic.

Mai devreme în acest an, Hammond, pe atunci secretar al apărării, a declarat că Marea Britanie a observat o relansare a activităţii aeriene ruseşti în ultimii ani datorită unei revizii militare din partea Moscovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe