Marginalizat de liderii dreptei, PMP-ul se declară neinteresat de fuziuni

Conferinţă de presă la sediul PMP susţinută de Eugen Tomac, preşedinte şi Elena Udrea, vicepreşedinte PMP
Conferinţă de presă la sediul PMP susţinută de Eugen Tomac, preşedinte şi Elena Udrea, vicepreşedinte PMP (Epoch Times România)

"Partidul Mişcarea Populară este deschis către o construcţie de dreapta, dar nu oricum şi nu în orice condiţii, iar formaţiunea nu îşi propune să fuzioneze cu niciun partid", a declarat vineri preşedintele PMP, Eugen Tomac, după şedinţa Colegiului Naţional al PMP.

Reprezentanţii PMP-ul sunt de părere că prin această fuziune "şi-ar pierde identitatea", relatează Agerpres.

”Suntem un partid care ne-am construit de curând, nu ne putem gândi în perioada următoare la o fuziune. Noi suntem interesaţi de susţinerea unei candidaturi puternice la prezidenţiale”, a declarat, la rândul său, Cristian Preda.

Identitatea pe care Elena Udrea a încercat să o construiască PMP-ului, imagine de "partid în blugi", partid "tânăr şi activ" gravitând în jurul conceptului de vehicul pentru proiectele iniţiate de Traian Băsescu este însă, după alegerile europarlamentare, una nu foarte roz. Cu toată susţinerea lui Băsescu, care n-a precupeţit nici un efort mediatic de susţinere a PMP, partidul a obţinut la europarlamentare un scor mai slab decât al "independentului" Mircea Diaconu, candidatul susţinut de Antene, motiv pentru care se pare că PMP-ul ar pregăti schimbări la eşalonul de vârf.

În ceea ce priveşte declaraţiile despre fuziune, acestea vin după ce nici Vasile Blaga şi Crin Antonescu nu s-au arătat dornici să discute cu Elena Udrea despre fuziunea ce ar urma sa dea naştere unui partid de dreapta care să poată înfrânge la prezidenţiale, şi nu numai, alianţa PSD-PC-PUNR.

Dimpotrivă, deşi Elena Udrea vorbeşte din iarnă de necesitatea unei alianţe cu PNL, alianţă absolut vitală pentru câştigarea alegerilor din noiembrie, Crin Antonescu nu s-a grăbit deloc să intre în negocieri cu ea, nici măcar după ce partidul său a obţinut 15% la europarlamentare, în loc de 20% cât şi-a propus, ci s-a orientat spre fuziunea cu PDL.

"Doamna Udrea e un personaj în vogă, bine mediatizat, nu am de ce să anvizajez o discuţie cu doamna Udrea." declara Antonescu în urmă cu două zile.

Nici Vasile Blaga nu fost mai dornic să se alieze cu PMP, lucru previzibil, de altfel, având în vedere că practic parte din liderii Mişcării Populare sunt în fapt fost membri PDL, plecaţi din partid cu capital electoral cu tot, lucru greu de înghiţit de către liderul democrat-liberal.