PNL iese la atac: PMP+PSD = Alianţa Baronilor Alb-Roşii

Cristina Pocora
Cristina Pocora (Epoch Times România)

Purtătorul de cuvânt al PNL Cristina Pocora a declarat marţi că presupusul conflict dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu este de fapt unul pur mediatic, menit să manipuleze masele pentru obţinerea de voturi, subliniind că PSD şi PMP, formează de fapt „Alianţa Baronilor Alb-Roşii”.

„Românii au primit astăzi cea mai bună dovadă că aşa-zisul conflict între Victor Ponta şi Traian Băsescu este unul fals, pur mediatic, fiind creat doar pentru obţinerea facilă de voturi pe bază de circ şi de manipulare a maselor insuficient informate. În realitate, cei doi se înţeleg perfect sau cel puţin la fel de bine pe cât au făcut-o astăzi partidele pe care le conduc sau le-au creat, PSD şi PMP”, a precizat Cristina Pocora.

Deputatul PNL a afirmat că cele două partide au dovedit în Parlament, prin vot, că au o colaborare foarte strânsă, acest fapt fiind uşurat probabil şi de vechea şi statornica relaţie de prietenie personală între Victor Ponta şi Elena Udrea, începută din perioada 2000-2004.

„Astăzi, România şi Parlamentul României au primit o nouă bilă neagră în raportul MCV. Asta pentru că cele două partide, PSD şi PMP, s-au înţeles perfect, din nou, într-un demers comun, făţiş antieuropean, împiedicând prin vot o acţiune solicitată de justiţie împotriva unui parlamentar PMP”, a adăugat aceasta.

Purtătorul de cuvânt al PNL face referire la deputatul PMP Florin Popescu, acuzat de folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, care a scăpat de arestul preventiv ca urmare a votului dat de colegii săi din plenul Camerei Deputaţilor. Deşi votul a fost secret, din cei 302 deputaţi prezenţi în sală, 224 au votat "împotrivă", în timp ce 78 au votat "pentru", astfel că nu a fost întrunită majoritatea de voturi necesară pentru încuviinţarea arestării preventive solicitate de DNA.

„Practic, observăm stupefiaţi cum partidul baronilor roşii - PSD - a început să facă transfer de know-how înspre micuţul PMP în materie de apărare a corupţilor şi baronilor din partid de mâna lungă a justiţiei. Astfel, parlamentarii din coaliţia majoritară şi „reformatorii” din PMP au format astăzi Alianţa Baronilor Alb-Roşii, pe axa Udrea-Ponta, votând în Parlament împotriva cererii de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PMP, Florin Popescu.

Pentru a nu exista dubii sau interpretări, parlamentarii Partidului Naţional Liberal nu şi-au ascuns votul. Ca de fiecare dată, şi azi PNL a votat transparent, la vedere, în favoarea cererii, pentru ca deputaţii PNL consideră că doar astfel justiţia poate să îşi urmeze cursul firesc, fără ingerinţa politicului”, a mai declarat Pocora.

Amintim că DNA a cerut avizul Camerei Deputaţilor pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu, pentru folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Deputatul Florin Popescu este acuzat de DNA că ar fi cerut mită în campania electorală din 2012, la vremea respectivă Popescu fiind membru al PDL. Conform procurorilor anticorupţie, Popescu ar fi cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a le distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.