"Licheaua" Antonescu, cel "lipsit de creier politic", răspunde remarcilor dure lansate de Iliescu

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)

După ce a fost numit lichea, chiulangiu, un om lipsit de substanţă şi prezenţă politică serioasă, fostul preşedinte PNL Crin Antonescu a răspuns luni seară, la postul B1 Tv, criticilor aduse de preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, care a sărit luni să dea o mână de ajutor la demolarea PNL-ului, pentru a-l atrage în USL.

Antonescu a replicat că Ion Iliescu a fost "stricat de anturaj" şi a făcut glume de prost gust, adăugând că vârsta acestuia îl împiedică să dea un răspuns la asemenea remarci.

După aflarea rezultatelor la europarlamentare, Ion Iliescu a avut o serie de remarci dure la adresa lui Antonescu, pe care l-a acuzat de eşecul formaţiunii sale la alegeri, cerându-i totodată demisia din funcţia pe care o ocupă.

"Este o lichea şi un om lipsit de substanţă şi prezenţă politică serioasă. Nu mai avea niciun fel de autoritate nici în partid, nici în societate. S-a angajat cu o mare responsabilitate pe un drum periculos. Şi-a încheiat cariera politică Crin Antonescu. Absolut. Nu mai are credit nici în PNL, nici în societate. Cu aceasta a luat sfârşit drumul său de om în politică. Aşa s-a manifestat şi ca parlamentar, era un chiulangiu şi un om care nu era deloc prezent. Într-o vreme s-a creat cuplul Ponta - Crin care promitea şi a fost o perioadă bună pentru el . A dat cu piciorul acestei alianţe şi prin aceasta şi-a demonstrat şi inconsistenţa şi superficialitatea totală aşa că a primit ceea ce merită. Drumul lui în politică s-a încheiat", a declarat luni, pentru Gândul, Ion Iliescu.

Întrebat cum comentează declaraţiile lui Iliescu la adresa sa, Crin Antonescu a remarcat că cel mai probabil izbucnirea preşedintelui onorific PSD este cauzată de un anturaj prost, format din oameni precum vicepremierul Liviu Dragnea.

"Faptul că domnul Iliescu s-a lăsat aseară luat de val, şi azi dimineaţă, nu ştiu dacă între timp i-a fost adus la cunoştinţă scorul real al partidului, dar aseară din cauza anturajului. Un prost anturaj, cu Dragnea, cu alţii, o spun în cunoştinţă de cauză, adică şi pe mine m-a afectat anturajul ăsta. Deci când umbli cu oamenii ăştia şi te laşi contaminat, începi să vorbeşti... Acuma mă miră limbajul domnului Iliescu, când era mai proaspăt ieşit din comunism nu ne mira, dar de ani de zile Iliescu a avut o atitudine şi mai discretă şi mai decentă. Probabil că anturajul l-a stricat şi pe domnul Iliescu la bătrâneţe", a explicat Crin Antonescu.

Liberalul a adăugat că nu ştie ce tip de „euforii i-a cotropit pe liderii PSD după alegeri” de a ajuns Ion Iliescu să folosească un astfel de limbaj,

"E un om asupra căruia eu am făcut judecăţi dintre cele mai aspre, ba chiar violente, dar la care apreciam o anumită decenţă în ultimii ani. Nu-mi dau seama ce tip de euforie i-a cotropit aseară pe liderii PSD, de a făcut Ion Iliescu asemenea glume de prost gust. Vârsta lui mă împiedică să dau un răspuns la aşa ceva", a mai declarat fostul lider PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne