Marian Munteanu îşi lansează miercuri partidul

Marian Munteanu
Marian Munteanu (Facebook)

Fostul candidat al liberalilor la Primăria Capitalei, Marian Munteanu, îşi lansează miercuri, oficial, partidul Alianţa Noastră România (ANR), relatează gândul.info.

Formaţiunea condusă de fostul lider al studenţilor a fost înscrisă definitiv în registrul partidelor pe 3 august. Până la organizarea Congresului pentru alegerea conducerii, formaţiunea va fi condusă, alături de Munteanu, de Mihai Simionescu, preşedinte, Elena Scarlat, vicepreşedinte, şi Alin Gabriel Dragomir, secretar general.

Reamintim că Munteanu, intrat într-un con de umbră în ultimii ani, a revenit în prim planul atenţiei în aprilie, în calitate de candidat al liberalilor la Primăria Capitalei. Munteanu a ieşit însă rapid din cursă, după ce în presă a apărut informaţia că a fost colaborator al fostei securităţi.

De-a lungul carierei sale politice, Munteanu a surprins prin faptul că, după ce a fost băgat de mineri în spital în vara lui '90, a acceptat apoi să fie propus candidat la Preşedinţie din partea partidului condus de Virgil Măgureanu, unul dintre cei acuzaţi de orchestrarea reprimării mişcării din Piaţa Universităţii.