Marian Munteanu, colaborator al Securităţii ceauşiste

Marian Munteanu, personaj băgat de mineri în spital în vara lui 90 pentru ca apoi să fie propus candidat la Preşedinţie din partea partidului condus de Virgil Măgureanu iar apoi, peste ani să fie susţinut de PNL la Primăria Capitalei, a colaborat cu fosta Securitate, scrie Adevărul.
Marian Munteanu
Marian Munteanu (Facebook)

Marian Munteanu, fost lider al studenţilor din Piaţa Universităţii ajuns, peste decenii, candidat PNL la Primăria Capitalei (pentru scurtă vreme, ce-i drept), a semnat în 28 martie 1988, un angajament cu fosta Securitate, primind numele conspirativ „Ioan”.

Lider al amplelor manifestaţii de stradă din 1990, terminate cu cea mai sângeroasă dintre mineriade, din 13 - 15 iunie, „Golanul” cu care, imediat după Revoluţie, se identificau milioane de români care strigau, în stradă sau doar în gând, „Jos, comuniştii!”, „Libertate!”, „Victorie!” a colaborat de bunăvoie cu Securitatea lui Ceauşescu, relateaza Adevărul.

"Marian Teofan Dragoş Munteanu a colaborat cu Securitatea lui Ceauşescu. A colaborat de bunăvoie. Ba chiar s-a oferit să-i sprijine pe securişti. În martie 1988, după o întâlnire aproape amicală cu doi „aghiotanţi” ai fostului regim, Munteanu, pe atunci student în anul I la Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii Bucureşti, semnează, ca persoană de sprijin, angajamentul cu Securitatea, fiind botezat „Ioan”, nume conspirativ sub care va semna, ulterior, mai multe note informative. ", scrie sursa citată.

Redăm angajamentul semnat de fostul lider al studenţilor.

"Subsemnatul Munteanu Marian Teofan-Dragoş, născut în data de 19.06.1962, fiul lui Vladimir şi al Mariei, student la Facultatea de Filologie, domiciliat în Bucureşti, mă angajez să sprijin în mod organizat şi secret organele de securitate. Mă angajez, totodată, că în activitatea mea să dau dovadă de sinceritate şi corectitudine şi să nu fac cunoscut nimănui, indiferent de gradul de rudenie sau prietenie, nimic în legătură cu această activitate. Datele pe care le voi furniza le voi semna cu numele de Ioan.”

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne