Marina americana captureaza un vas pirat in Golful Arden

Patrule in zona Golfului Aden
Patrule in zona Golfului Aden (ROBIN UTRECHT / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
10.09.2010

Marina americana a debarcat pe si a confiscat o nava comerciala germana in Golful Aden, care fusese atacata de pirati cu o zi in urma, a declarat Flota cinci a Americii, joi.

Un grup de 24 soldati, care opereaza intr-o coalitie formata din 25 de natiuni pentru combaterea pirateriei de-a lungul coastei de est a Africii, a preluat controlul navei, Magellan Star, de la noua pirati.

Nu s-au semnalat victime sau vatamari.

Capturarile de nave din largul coastelor Somaliei au adus piratilor zeci de milioane de dolari din rascumparari, a ridicat primele de asigurare de transport maritim si a fortat navele sa aleaga rute ocolitoare mai apropiate de tarm, pentru a ocoli zonele bantuite de pirati.

Controlul navei a fost returnat marinarilor civili, afirma Marina americana.

In iunie, piratii somalezi au eliberat o nava sub pavilion britanic, cu un echipaj de 25 de membri, inclusiv opt marinari bulgari, dupa plata rascumpararii. Cel putin 17 nave sunt retinute de catre pirati in prezent. In ultima capturare, pe 8 septembrie, o nava comerciala sub pavilion maltez a fost atacata si deturnata in interiorul coridorului de tranzit recomandat international din Golful Aden.

Dupa ce piratii au confiscat nava germana miercuri, echipajul a reusit sa se blocheze intr-un compartiment sigur, a declarat locotenentul Jeremy Olver din departamentul de afaceri publice ale Fortelor Maritime Combinate.

Marinarii operau in cadrul unui grup numit Combined Task Force 151 (CTF-151), si este una dintre fortele de insarcinate cu un mandat pentru a "descuraja, dezorganiza, si suprima pirateria" in regiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor