Matei Dobrovie: Cu doar 25 de deputaţi în Parlament, Blocul ACUM este cumva la mâna socialiştilor

Igor Dodon încearcă într-un mod perfid să creeze un monopol al puterii la Chişinău, iar ulterior să arunce toată răspunderea pentru guvernare în spatele Blocului ACUM, a punctat Dobrovie.
Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Epoch Times România)

Blocul ACUM nu ar trebui să rămână prea multă vreme alături de socialişti la guvernare după alegerile locale din 20 octombrie, consideră deputatul PNL Matei Dobrovie, membru al Comisiei de Politică Externă a Camerei Deputaţilor, specificând că aceasta nu a fost decât o alianţă necesară pentru a începe procesul de „dez-oligarhizare”, de dezmembrare a regimului lui Plahotniuc.

„A fost votată revenirea la sistemul electoral proporţional, au fost eliberate instituţiile captive, s-a început investigarea cazurilor mari de corupţie, sunt câteva progrese vizibile, dar, pe termen lung, cred că cele două formaţiuni au obiective foarte diferite.

Am avertizat asupra faptului că PSRM nu este un partener de încredere, iar Igor Dodon încearcă într-un mod perfid să-şi impună oamenii în diferite instituţii-cheie, să creeze încet-încet un monopol al puterii, iar pe de altă parte să arunce toată răspunderea pentru guvernare în spatele Blocului ACUM. Cu doar 25 de deputaţi în Parlament, acesta este cumva la mâna socialiştilor”, a declarat Matei Dobrovie într-un interviu pentru Jurnaliştii.ro.

Parlamentarul român a mai precizat că, deşi Guvernul de la Chişinău munceşte foarte mult, în 100 de zile este aproape imposibil să implementezi o reformă complexă cap-coadă cum ar fi cea a justiţiei, „mai ales când ai oameni din sistemul de justiţie care se opun”.

Dobrovie a mai sugerat că deşi socialiştii încearcă în această campanie electorală să atragă din electoratul altor partide pe ideea că ar susţine „dez-oligarhizarea” statului Republica Moldova, Igor Dodon, liderul de facto al PSRM, nu este un partener credibil, dat fiind că a colaborat foarte bine cu Vlad Plahotniuc în trecut şi în privinţa impunerii uninominalului mixt, şi din cauza apărării intereselor Rusiei în dauna celor ale R. Moldova etc.

După ce aşa-zisa politică a fostului lider PD Vlad Plahotniuc ar fi eşuat, Dobrovie consideră că România nu va putea să joace niciun rol în R. Moldova atâta timp cât guvernul de la Bucureşti este format de partenerii lui Plahotniuc, care au girat ani de zile sistemul oligarhic al acestuia: „PSD nu susţine reformele din R. Moldova în justiţie şi anti-corupţie, aşa cum nu le susţine nici în România”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe