PL condamnă discursul lui Dodon la ONU: Pentru asemenea fapte trebuie să fie declarat trădător de stat şi demis prin impeachement

Declarând la ONU că R. Moldova este un stat multietnic în care convieţuiesc reprezentanţi a circa 125 de etnii, o treime din populaţie fiind vorbitori de limba rusă, Dodon a demonstrat încă o dată că este un agent al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, au punctat liberalii.
Igor Dodon, preşedintele R. Moldova
Igor Dodon, preşedintele R. Moldova (facebook.com/Dodon Igor)

Partidul Liberal (PL) condamnă discursul preşedintelui Igor Dodon la ONU, în calitate de vasal al Federaţiei Ruse şi cataloghează declaraţiile de disociere ale Guvernului drept unele duplicitare şi false. În acest context, liberalii cer demisia întregii guvernări şi declanşarea alegerilor anticipate!

Dat fiind faptul că Republica Moldova este republică parlamentară şi ar fi trebuit să fie reprezentată la acest for internaţional de către premierul Maia Sandu, împuternicit să participe la cea de-a 74-a sesiune a fost Dodon pe motiv că „Guvernul este mult mai ocupat”, au menţionat liberalii.

Folosindu-se de această imensă oportunitate, pentru care Guvernul a arătat dezinteres total, de la tribuna ONU, Dodon a rostit un discurs impregnat de teze sovietice şi manipulatoare a la Kremlin „precum că vrea o Europa unită de la Lisabona până la Vladivostok”.

Prin declaraţiile sale precum că: „Republica Moldova este un stat multietnic în care convieţuiesc reprezentanţi a circa 125 de etnii. O treime din populaţie se autodefinesc ca fiind vorbitori de limba rusă”, Dodon a demonstrat încă o dată că este un agent şi un promotor al politicii imperialiste a Federaţiei Ruse în Republica Moldova, apărător fervent al minorităţilor etnice ce vorbesc limba rusă, consideră PL.

Mai mult decât atât, acesta a ţinut un discurs şi în limba rusă, elogiind faptul că „limba rusă este limbă de comunicare interetnică în RM”, ceea ce este un fals, au punctat liberalii, adăugând că limba rusă nu are statut de limbă de comunicare în Moldova. „În orice stat, limba de comunicare este limba oficială, în cazul Republicii Moldova – limba română”.

„Discursul primitiv al lui Dodon la ONU este un act ruşinos, care a prejudiciat imaginea RM pe plan internaţional. Constatăm că tezele susţinute de Igor Dodon au exprimat strict opinia sa personală, fiind nimic altceva decât un doklad lui Putin. Pentru asemenea fapte, Igor Dodon trebuie să fie declarat trădător de stat şi să fie demis prin impeachement”, au punctat liberalii.

În contextul în care anterior, ministrul de Externe, Nicu Popescu, a dat asigurări că discursul preşedintelui va fi coordonat cu Guvernul, PL a concluzionat că Igor Dodon a avut acceptul şi încuviinţarea celor de la Guvern pentru a-şi promova propriul discurs, total nereprezentativ pentru RM, iar lamentările şi reacţiile mai multor reprezentanţi ai blocului ACUM, printre care sunt şi vicepreşedinţi de Parlament care critică discursul preşedintelui, pe care-l califică drept „inconsecvent” şi „incoerent” nu reprezintă altceva decât o făţărnicie şi ipocrizie, o altă porţie de dezvinovăţire, ceea ce denotă faptul că întreaga guvernare pro-europeană a capitulat total în faţa lui Dodon.