MB: David Cameron, ultimul lider mondial care afirma că el conduce guvernul de pe un BlackBerry

Primul ministru britanic David Cameron.
Primul ministru britanic David Cameron. (ADRIAN DENNIS / AFP / GettyImages)

Este bine-cunoscut faptul că şefii celor mai puternice ţări din lume aleg smartphone-urile BlackBerry pentru puternica securitate, productivitate şi conectivitate pe care le oferă, potrivit unei postări miercuri pe blogul oficial al companiei.

Printre ei se numără preşedintele american Barack Obama, primul ministru canadian Stephen Harper, cancelarul german Angela Merkel - care, împreună cu mulţi alţi înalţi oficiali germani, foloseşte dispozitive BlackBerry îmbunătăţite cu tehnologia super-puternică anti-supraveghere de la o firmă germană recent achiziţionată de compania canadiană, Secusmart GmbH, - primul ministru al Danemarcei Helle Thorning-Schmidt, care şi-a folosit BlackBerry Z10 pentru a face un selfie celebru cu Obama, şi un ultim alt utilizator, primul ministru britanic David Cameron, la sfârşitul anului trecut.

Cameron a fost cel care şi-a declarat public dependenţa de BlackBerry în această săptămână. O lungă perioadă utilizator de BlackBerry, Cameron a spus că chiar şi când se află în vacanţa anuală în Ţara Galilor, el nu ar avea probleme să conducă treburile guvernului britanic de pe dispozitivul său BlackBerry.

'Ori de câte ori sunt în lume, mă aflu mereu la câţiva paşi de un BlackBerry şi am capacitatea de a gestiona lucrurile dacă ar fi nevoie', a declarat Cameron pentru mass-media. 'Şi, într-adevăr, aşa cum am făcut cred că aproape în fiecare vacanţă de care m-am bucurat de-a lungul ultimilor ani, sunt în măsură să mă întorc imediat /la lucru/ dacă ar fi necesar'.

Guvernul britanic al lui Cameron a interzis deja ipad-urile de la reuniunile la nivel înalt ale cabinetului de teamă că dispozitivele ar putea fi spionate de agenţii de informaţii străine, a raportat The Telegraph la începutul acestei luni.

La rândul său, ministrul de externe australian Julie Bishop şi-a văzut iphone-ul confiscat de oficiali ai serviciilor secrete australiene după ce au descoperit că acesta a fost hăckuit în timpul negocierilor tensionate legate de zborul Malaysia Airlines MH17 doborât în Ucraina luna trecută şi care a ucis mai multe sute de pasageri.

Între timp, BlackBerry continuă să câştige recunoaştere pentru înalta securitate, notează blogs.blackberry.com. La conferinţa Black Hat de la începutul acestei luni, BlackBerry a anunţat că soluţia sa de securitate 'Secure Work Space' pentru ios şi Android a primit Ghidul de implementare tehnică a securităţii STIG /Security Technical Implementation Guide/ aprobat de US Defence Information Agency /Agenţia de apărare informatică/ ce face parte din Departamentul Apărării american, unul dintre cei mai mari utilizatori de dispozitive şi software BES /BlackBerry Enterprise Server n.r./.

Ca furnizor ales de soluţii mobile pentru toate guvernele G7, BlackBerry deţine deja mai mult de 50 de certificări de stat. Platforma BlackBerry 10 rămâne singura soluţie de mobilitate pentru a primi râvnita certificare Full Operaţional Capability /FOC/, pentru a rula pe reţelele Departamentului Apărării Statelor Unite.