Medicii chinezi din antichitate aveau puteri supranaturale

Zhang Zhongjing şi Hua Tuo, doi mari  medici din timpul dinastiei Han din China
Zhang Zhongjing şi Hua Tuo, doi mari  medici din timpul dinastiei Han din China (KanZongGuo.com)

Despre rusoaica Natalia Nikolayevna Demkina s-a scris ca poate vedea in interiorul organismelor umane si poate cerceta organele.

Acest tip de abilitate este, de asemenea, cunoscuta sub numele de "al treilea ochi." Cineva cu aceasta abilitate poate vedea prin ziduri si in interiorul organismelor umane.

In prezent, exista foarte putini oameni cu aceasta abilitate, dar multi dintre doctorii antici chinezi au avut aceasta putere supranaturala. Ea a fost inregistrata si in cartile antice.

Exista un articol in "Shiji" ("Inregistrari ale marelui istoric"), scris de Sima Qian cu aproximativ 2.100 de ani in urma, despre un medic pe nume Que Bian, cunoscut si sub numele de Qin Yueren. El s-a intalnit cu Sangjun Zhang, un om care avea puteri supranaturale.

Acest om i-a dat lui Bian Que o reteta secreta si i-a cerut sa ia medicamentul cu apa "care nu a atins solul," cum ar fi roua. La treizeci de zile dupa ce a urmat sfatul lui Zhang Sangjun, Bian Que a vazut prin pereti si in interiorul organismelor umane.

Intr-o zi, el a trecut prin statul Guo si a vazut o inmormantare. Un oficial i-a spus ca printul a murit brusc, iar ei urmau sa-l puna intr-un sicriu.

In timp ce stateau in usa palatului, Bian Que a spus ca printul nu este mort cu adevarat si ca isi va reveni in curand. Oficialul nu l-a crezut.

Bian Que a insistat: "Doar incercati. Adresati-va unui medic pentru a face un diagnostic. Cand printul va auzi voci, el va avea un spasm nasal si al gurii. Veti descoperi ca vintrele lui sunt calde." Abilitatea lui Bian Que a fost cu adevarat uimitoare. Si este si astazi un mister.

Hua Tuo este cunoscut ca fondatorul chirurgiei traditionale chineze. El a inventat anestezia. Informatii cu privire la anestezie au fost prima data gasite in "Hou Han Shu," publicata cu aproximativ 1.600 de ani in urma: "Daca acupunctura si medicamentele nu pot vindeca boala, putem cere pacientului sa ia anestezic cu vin. Atunci cand el devine amortit si isi pierde cunostinta, putem taia abdomenul lui si elimina tumoarea.

"In cazul in care boala se afla in stomac si intestine, le taiam si le clatim, scoatem partea bolnava si apoi le coasem inapoi. Dupa ce punem unguent pe rana, pacientul isi va reveni in patru-cinci zile si isi poate recapata complet starea lui de sanatate intr-o luna."

Hua Tuo a operat pe abdomenele oamenilor, dar fara raze X cum a putut el sti unde sa taie? Prin urmare, s-a spus ca Hua Tuo putea vedea prin corpul uman. In caz contrar, el nu ar fi putut fi chirurg.

Zhang Zhongjing, privit ca un intelept al medicinei chineze, a avut, de asemenea, aceasta abilitate. S-a scris ca Zhang Zhongjing s-a intalnit cu un functionar pe nume Wang Zhongxuan. Zhang Zhongjing, care avea atunci 20 de ani, stia o multime de lucruri despre stiinta medicala.

El i-a spus lui Wang Zhongxuan: "Suferiti de o boala. Cand veti avea 40 de ani, va veti pierde sprancenele. Cand toate sprancenele v-au cazut, veti muri intr-o jumatate de an. Trebuie sa luati "pulbere din cinci pietre" pentru a preveni acest lucru."

Wang Zhongxuan a considerat cuvintele lui Zhang Zhongjing jignitoare. El a acceptat medicamentul, dar nu l-a luat.

Trei zile mai tarziu, Zhang Zhongjing s-a intalnit cu Wang Zhongxuan si l-a intrebat: "Ati luat medicamentul?"

"Da, l-am luat," a zis Wang Zhongxuan.

Zhang Zhongjing i-a raspuns: "Se pare ca nu l-ati luat. De ce nu va pasa de viata dvs? "

Wang Zhongxuan nu a mai spus nici un cuvant. Douazeci de ani mai tarziu sprincenele i-au cazut. Apoi el a murit dupa 187 de zile, asa cum i s-a prezis.

Exemplele de mai sus au fost inregistrate in istorie. Acesti medici si-au cultivat caracterul lor moral. Astfel, ei au avut puteri supranaturale. Se intelege ca ei au dat tratamente medicale supranaturale. Era necesar pentru medicii din cele mai vechi timpuri sa aiba acces la o practica spirituala, de fapt, o practica de cultivare a inimii si mintii. Ei foloseau puterea supranaturala pentru a vindeca oamenii si a prezice norocul sau ghinionul.

Mai tarziu, din ce in ce mai putini doctorii chinezi traditionali au practicat cultivarea. Medicii din antichitate nu au fost preocupati de faima si profit. Ei puteau sa-si linisteasca mintea. Aceasta liniste ducea la o concentrare profunda, iar profunda concentrare ducea la intelepciune. Ei au avut, prin urmare, abilitati la nivel inalt.

In societatea moderna, oamenii pot trai o viata buna din punct de vedere material. Cu toate acestea, odata cu trecerea timpului, dorintele si atasamentele lor cresc. Se agita permanent. Cum pot oamenii sa se cultive in aceste conditii?

Doctorii chinezi "traditionali" actuali folosesc stetoscoape, tensiometre, raze X, microscoape, ultrasunete si alte instrumente moderne medicale. Viteza lor de diagnosticare este considerata rapid. Cu toate acestea, doctorii traditionali chinezi antici isi dadeau seama de starea de sanatate a unei persoane doar dupa ce o vedeau.

Medicina chineza "traditionala" de azi a devenit similara cu medicina occidentala, folosind teste de laborator frecvente si tehnologie medicala moderna. Numai experientele mostenite si arta de a prescrie sunt lasate pe seama medicinei antice traditionale chineze.

Esenta medicinei traditionale chineze s-a pierdut.

Sursa: en.kanzhongguo.com/health_science/doctors_in_old_times_have_supernatural_power.html

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură