Medicii chinezi: Efectele pe termen lung ale COVID-19 asupra organelor pot fi grave

Virus
Virus (.)

Autorităţile spun că pacienţii pot avea probleme pulmonare şi cardiace pe termen lung, printre alte consecinţe.

Un studiu al medicilor chinezi arată că printre efectele potenţiale ale Covid-19 se află vătămarea pe termen lung a unor organe interne.

În liniile directoare emise joi, Comisia Naţională de Sănătate a declarat că unii pacienţi recuperaţi după Covid-19, boala pe care o cauzează virusul Wuhan, vor necesita tratament pentru afecţiuni pulmonare şi cardiace, probleme de mişcare cauzate de afectarea muşchilor, precum şi pentru tulburări psihice.

În timp ce majoritatea pacienţilor, în special cei cu simptome uşoare şi moderate, se pot recupera fără consecinţe pe termen lung, studiile indică faptul că cei cu simptome severe pot avea leziuni ale organelor şi necesită un timp mult mai îndelungat de reabilitare.

Studiul arată că unii pacienţi cu Covid-19 ar putea dezvolta, de asemenea, probleme cardiace, cum ar fi angina şi aritmia - afecţiuni care ar putea rezulta direct de pe urma infecţiei cu virus sau pot apărea după ce un pacient a fost reţinut la pat mult timp.

În mod neaşteptat, studiul subliniază, de asemenea, potenţiale probleme de sănătate mintală care rezultă din Covid-19, inclusiv depresie, insomnie, tulburări alimentare şi diverse modificări ale funcţiilor cognitive. Alte probleme identificate includ afectarea funcţiei musculare şi a membrelor.

Dar afecţiunile renale nu se numără printre efectele pe termen lung enumerate în studiu.

Însă potrivit unui studiu publicat miercuri în revista Kidney International, o treime dintre cei 5.449 de pacienţi cu Covid-19 chestionaţi de cercetătorii de la Northwell Health, cel mai mare furnizor de servicii de sănătate din statul New York, au avut insuficienţă renală acută.

Investigatorul principal Kenar Jhaveri, expert pe probleme de nefrologie la Hofstra / Northwell în Great Neck, New York, a declarat pentru Reuters că 14,3% dintre cei cu insuficienţă renală au necesitat dializă.

Au fost raportate, de asemenea, cazuri în care infecţia cu virus Wuhan atacă pielea, sistemul nervos central şi vasele de sânge, rezultând cheaguri şi vânătăi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură