Melania Trump, un nou stil vestimentar la Casa Albă

Melania Trump, soţia miliardarului Donald Trump
Melania Trump, soţia miliardarului Donald Trump (Wikipedia.com)

Prima Doamnă este gata să fie o "apariţie" din punct de vedere vestimentar, precum Jackie Kennedy sau Michelle Obama.

Melania Trump - care este născută în Slovenia şi vorbeşte fluent limba engleză, germană, franceză şi italiană, slovenă şi sârbo-croată - va marca cel mai bun stil din repertoriul stilistic vestimentar.

De când l-a cunoscut pe Donald Trump şi până s-a căsătorit cu el, într-o rochie Dior plină de sclipici şi cu excese, dar foarte corect lucrată, Melania Trump s-a schimbat foarte mult. Mai întâi a renunţat la numele ei de familie Knauss, şi apoi, treptat, la îmbrăcămintea lejeră cu care a cucerit cele mai bune contracte, când şi-a început cariera de model la 16 ani.

Descoperim o femeie explozivă, care a lucrat la Milano şi Paris, apoi cu acelaşi stil la New York în 1996, apărând pe coperţile revistelor, cum ar fi Harper Bazaar, GQ şi Vanity Fair Italia. Şi chiar şi în Vogue, după nunta sa în 2005, cu cel care este astăzi preşedinte ales al SUA.

Provocatoare, frumoasă şi bronzată, a început să-şi schimbe imaginea începând cu 2006. Dar acum este destul de diferită: vedem o Melanie elegantă, cea care a fost 'faţa' cea mai amabilă a campaniei cu care soţul ei a doborât toate pronosticurile. Tocmai când s-a născut fiul ei, pe care îl numeşte Donald cel mic, au început să dispară din dulapul său decolteuri excesive, şi-a controlat dezmierdările în faţa aparatului de fotografiat şi nu a mai optat pentru ţinuta transparentă cu care şi-a prezentat corpul în deceniul precedent. Astfel, a apărut un stil personal adecvat cu rolul pe care îl joacă acum de primă doamnă.

Dar, cel mai bun repertoriu stilistic al acestei slovene a sosit acum.

În timpul recentei campanii, Melania Trump (46 de ani, cu 24 de ani mai mică decât soţul ei!) practic, şi-a jucat bine rolul pe care îl avea. Nu există nicio îndoială că aceasta va deveni un mit în stilul vestimentar, aşa cum a fost Jackie Kennedy sau Michelle Obama, din moment ce nu mai este o surpriză faptul că vestimentaţia pe care şi-o alege se vinde în câteva minute în magazine.

Dar asta nu înseamnă că nu a făcut şi paşi greşiţi. Cel mai grav? A fost pe 10 octombrie. Vă amintiţi cămaşa roz fuchsia? Era semnată Gucci şi costa aproximativ 1.000 de euro. Problema nu a fost preţul sau marca, dar acest model de cămaşă numit „pussy-bow” este o replică a bluzelor care au fost populare în anii '70 printre femeile cele mai răzbunătoare. Acestea ocupau locuri de muncă care până atunci erau destinate în mod exclusiv bărbaţilor.

Melania a făcut alegerea potrivită a doua zi, după ce soţul ei a trebuit să dea explicaţii pentru înregistrările în care utilizează acelaşi termen, pussy, care denigrează statutul femeilor. În schimb, ea a gestionat, ca nimeni altcineva, power dressing în moda actuală care vrea să mărească puterea şi abilitarea femeilor. În această linie, vedem dominând în garderoba sa culoarea alb şi, de asemenea, alegerea, în momente cheie, a unor designeri ca Roksanda Ilincic, născută în Serbia şi stabilită la Londra. Unii oameni înţeleg că are un mod personal de a-şi exprima poziţia în ceea ce priveşte problema imigraţiei.