Membri ai unei grupări criminale din Moldova reţinuţi. Intenţionau să organizeze scenarii ca în Donbas

Poliţiştii şi procurorii au efectuat în dimineaţă zilei de miercuri, 15 percheziţii la domiciliile şi în automobilele a 11 persoane, membri ai unei grupări criminale paramilitare din nordul Moldovei. Cele 15 percheziţii au fost efectuate în oraşele Chişinău şi Bălţi.
Un membru al grupării criminale din Moldova reţinut de poliţişti
Un membru al grupării criminale din Moldova reţinut de poliţişti (igp.gov.md)

Membrii grupării criminale intenţionau să atace instituţiile militare pentru a se înarma, ca apoi să atace unele instituţii ale statului.

Mai mult, suspecţii sunt cercetaţi în cadrul unei cauze penale iniţiate la 27 octombrie 2015, pentru crearea sau conducerea unei organizaţii criminale, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General de Poliţie (IGP).

Şeful interimar al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat pentru Realitatea.md că cinci membri ai grupării au fost reţinuţi, după ce la domiciliul acestora şi în maşini au fost găsite muniţii şi arme. Persoanele reţinute nu sunt la prima lor abatere, mai au şi alte antecedente penale.

Cavcaliuc a ţinut să menţioneze că membrii grupării pregăteau să producă dezordini în masă şi intenţionau să organizeze scenarii ca în Donbas.