Mesajul de revelion al premierului Pavel Filip: Aveţi încredere în noi şi veţi trăi în armonie

Şeful cabinetului de miniştri susţine că deşi salariile şi pensiile sunt mici, iar tarifele la serviciile comunale sunt mari, moldovenii vor trăi mai bine în viitor. Autorităţile nu promit minuni dar îşi fac griji pentru bunăstarea moldovenilor.
Revelion
Revelion (Facebook)

Premierul Pavel Filip într-un mesaj adresat cetăţenilor cu prilejul sărbătorilor de iarnă susţine că anul care se încheie, nu a fost unul uşor pentru familiile din Moldova. Pentru cei din ţară a fost un an cu multe neajunsuri, iar pentru cei din afară a fost cel puţin la fel de greu fiind departe de casă.

“Salariile şi pensiile nu ajung încă pentru un trai decent, tarifele la serviciile comunale nu sunt încă pe potriva veniturilor oamenilor. Situaţia rămâne precară în spitale, iar oamenii nu sunt pe deplin motivaţi să revină acasă.”

Cu toate necazurile şi greutăţile, Pavel Filip menţionează că Moldova totuşi a reuşit câteva lucruri care o vor face mai puternică în 2017, de aceea transmite moldovenilor în ajunul Anului Nou un sentiment de speranţă.

“Eu ştiu ca şi dumneavoastră că familiile nu se hrănesc cu reforme şi că bunăstarea nu vine bătând din palme. Ea vine cu muncă, cu sacrificii şi cu perseverenţă. Dar vă asigur că eu şi echipa mea suntem foarte hotărâţi să facem tot ce trebuie pentru ca această bunăstare să ajungă în fiecare casă, pe fiecare masă, în viaţa fiecărui cetăţean”, a adăugat premierul.

La finalul urării şeful cabinetului de miniştri a solicitat compatrioţilor să aibă încredere în autorităţi care nu promit minuni, şi se feresc de populism. Ei vor face doar ceea ce trebuie pentru ca Moldova să reuşească, iar cetăţenii ei să trăiască mai bine. “Anul 2017 să fie un pic mai bun pentru fiecare, să trăiţi în mai multă tihnă şi în mai multă armonie!”